oaednews

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για ΤΑΠ ΟΑΕΔ

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού του ΟΑΕΔ αποτελεί τη θεσμική έκφραση αλληλεγγύης των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ. Στην 30χρονη πορεία του, έχει βοηθήσει εκατοντάδες συναδέλφους με προβλήματα υγείας, με συνολικό ποσό πάνω από 500.000 ευρώ! Έχει δε χορηγήσει εφάπαξ βοηθήματα σε συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται, με συνολικό ποσό πάνω από 21.000.000 εκ. ευρώ! Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως το ΤΑΠ ΟΑΕΔ εκφράζει την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, εκφράζει τη συλλογική δράση και την αποτελεσματικότητα της. 


Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας παρά τις τεράστιες χρηματικές εκροές και την αφαίμαξη του στα σκληρά χρόνια των μνημονίων, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να συνεχίσει τη δράση του, χάρη στο πείσμα, την αγάπη, την επιμονή και την ανιδιοτέλεια των διοικήσεων του. Αξίζουν συγχαρητήρια και στο σημερινό ΔΣ του ΤΑΠ ΟΑΕΔ, που κατάφερε να επανεγγράψει στα μητρώα του πάρα πολλούς συναδέλφους, που διεγράφησαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, κατά τα προηγούμενα χρόνια. 

Ως αποτέλεσμα των επανεγγραφών και των εγγραφών είναι το ΤΑΠ ΟΑΕΔ, να έχει πλέον μια κανονική προγραμματική λειτουργία, να ικανοποιεί καθημερινά αιτήματα των μελών του για οικονομική βοήθεια λόγω ασθένειας, να χορηγεί πιο γρήγορα τα εφάπαξ βοηθήματα, και γενικά να ανακτά το κύρος και την αξιοπιστία του που αμφισβητήθηκαν λόγω κρίσης. 

Η εισφορά στο ΤΑΠ ΟΑΕΔ μειώθηκε από 1/1/2020 στα 38 ευρώ από 45.

 Ως Ομοσπονδία στηρίζουμε και χαιρετίζουμε το θεσμό και το έργο του ΤΑΠ ΟΑΕΔ. Δεν θα μπορούσαμε κλείνοντας να μην αναφερθούμε στο αείμνηστο Γιώργο Δοβρίδη, που με νύχια και με δόντια κράτησε το ταμείο ζωντανό, κράτησε την ιδέα της αλληλεγγύης ψηλά και τώρα, μέρα με τη μέρα δικαιώνεται. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ να εγγραφούν και να επανεγγραφούν. Καλούμε τους νέους συναδέλφους της 15Κ να μη διστάσουν να εγγραφούν στο ΤΑΠ ΟΑΕΔ, βάζοντας κι αυτοί ένα λιθαράκι στον αγώνα για μια κοινωνία αλληλέγγυα και ανθρώπινη. Καλούμε τους συναδέλφους που για οποιοδήποτε λόγω διεγράφησαν να επανεγγραφούν δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ιδέα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

 Το ΤΑΠ ΟΑΕΔ είναι Ιδέα και οι ιδέες αντέχουν στο χρόνο.

 Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Tηλ: 210 9989174 FAX: 210 9959039 Site: http://192.168.30.246/tap Email:tap.oaed@gmail.com tapoaed@oaed.gr

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

 Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας 

Μακράκης Γεώργιος          Τηλιγάδας Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου