oaednews

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών


    Σας γνωρίζουμε ότι  σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.  για το διάστημα Ιανουάριος 2020 – Ιανουάριος 2021 οι ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα παρακάτω:

   Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν την προαναφερόμενη ηλεκτρονική κάρτα,για πρώτη φορά, θα προσέλθουν σε εκδοτήριο του  Ο.Α.Σ.Α. και θα προμηθευτούν την κάρτα χωρίς φόρτιση. Επιπλέον  θα ενημερώσουν τον υπάλληλο του ΟΑΣΑ ότι θα τη χρησιμοποιήσουν ως ετήσια ή εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ότι- μέσω του συνδικάτου τους- θα τη φορτώσουν με επιδότηση, σύμφωνα με τη σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α. Στη συνέχεια, αφού επιδώσουν στον υπάλληλο το ΑΜΚΑ τους και επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους,  ο υπάλληλος θα τους φωτογραφίσει, θα τους ζητήσει έναν οκταψήφιο αριθμό ως pin και θα τους δώσει χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση το έντυπο της ηλεκτρονικής κάρτας. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το οκταψήφιο pin είναι απαραίτητο για την επανάκτηση της κάρτας από τον ΟΑΣΑ σε περίπτωση απώλειάς της.

 Όσοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία αλλά και όσοι είναι ήδη κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας που λήγει το επόμενο διάστημα και επιθυμούν την επαναφόρτιση της, θα πρέπει να αποστείλουν στο mail της ΠΕΥ ΟΑΕΔ  (peyoaed@oaed.gr):

 1. τον αριθμό της ηλεκτρονικής τους κάρτας στην κατάσταση που σας επισυνάπτεται

 2. αποδεικτικό της κατάθεσης όλου του χρηματικού  ποσού που αναλογεί για το επόμενο διάστημα που επιθυμούν να έχει ισχύ η κάρτα τους στον λογαριασμό του ΟΑΣΑ στην Alpha bank (iban: GR9101403580358002002000717)  (δηλ. 134,85€, 198,36€, 255€ ή 379,10€ ), στην αιτιολογία θα πρέπει να αναφέρεται “κατάθεση ΠΕΥ για κάρτα ΟΑΣΑ”  και  3. τον τραπεζικό λογαριασμό τους  στην Εθνική Τράπεζα για να τους κατατεθεί το ποσό της επιδότησης της ΠΕΥ (5,8.10 ή 16€ αντίστοιχα)

  Στη συνέχεια, η ΠΕΥ θα ενημερώνει τον ΟΑΣΑ για την φόρτιση της κάρτας και θα επιστρέφει το ποσό της επιδότησης της ΠΕΥ στον τραπεζικό λογαριασμό του συναδέρφου.

Σημειώνουμε ότι η φόρτιση της κάθε ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται πάντα σε χρόνο πριν τη λήξη της προηγούμενης φόρτισής της. Η νέα φόρτιση θα ξεκινήσει αμέσως με τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης. Οι κάτοχοι όλων των καρτών μεταβαίνουν στη συνέχεια στο πλησιέστερο αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων για να προβούν στις κινήσεις φόρτισης και επαναφόρτισης ηλεκτρονικών καρτών. 

 

 

 

Σύμφωνα με τη σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α με ΦΠΑ 13% που ισχύει ως 30/4/2021  οι τιμές επαναφόρτισης διαμορφώνονται ως εξής:

 

Οι τιμές ανά τύπο κομίστρου :

 

ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ 13% και έκπτωση 15% για ΑΔΕΔΥ

ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Αθήνα, 180 ημερών

134,85€

5€

Αθήνα & Αερ., 180 ημερών

198,36€

8€

Αθήνα, 365 ημερών

255,00€

10€

Αθήνα & Αερ., 365 ημερών

379,10€

16€

 

 

Για επαναφόρτιση ετήσιας κάρτας από το διάστημα 01.06.2020 έως 31.12.2020   θα υπάρχει κόμιστρο covid 402 ημέρες.(δηλ. επιπλέον ισχύ 37 ημερών).

 

 Οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για Αθήνα ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς- Κορωπί).

Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα του Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο.

Οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με Αεροδρόμιο ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α., Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο). Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.

 

Η επιδότηση της ΠΕΥ δίνεται μόνο για τα μέλη της και τους συγγενείς τους α και β βαθμού)

 

 

 

             Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν.Γραμματέας

 

           Ρίζος Κων/νος                                                     Κουρομιχελάκη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου