oaednews

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΟΑΕΔ και super markets απ’ τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους

Την Τρίτη 28 Απρίλη, στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης στους χώρους δουλειάς, μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ Κέρκυρας και σε αλυσίδες super market του νησιού μας.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος:

Το Σωματείο μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζόμενων και των ανέργων, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οργανώνει τον αγώνα τους αποσπώντας μικρές νίκες ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Στον ΟΑΕΔ Κέρκυρας, μαζί με συναδέλφους από τον Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, αναδείξαμε την ανάγκη προστασίας των ανέργων και την λήψη σχετικών μέτρων. Το Σωματείο μας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας και στην διοίκηση του ΟΑΕΔ για την περίπτωση απολυμένων συναδέλφων από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων (Green Motion). Όπως εδώ και περίπου 2 μήνες έχει καταγγείλει το Σωματείο μας, οι συνάδελφοι λόγω υπαιτιότητας της εργοδοσία, όχι μόνο σταμάτησαν να λαμβάνουν το επιδόματος ανεργίας με την έναρξη της πανδημίας αλλά ο ΟΑΕΔ τους ζητά πίσω περίπου 1.200 ευρώ από τον καθένα, για χρήματα που τους έχουν ήδη καταβληθεί τους προηγούμενους μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας στον αέρα, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα!
Στην συνέχεια έγιναν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από αλυσίδες super market στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και στην Λευκίμμη. Να σημειωθεί ότι τόσο σε κατάστημα των “Δήμητρα” όσο και των “Lidl” έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η παρέμβαση του Σωματείου μας, όμως τα σχέδια της εργοδοσίας έπεσαν στο κενό κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των συγκεντρωμένων. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα super market αναθάρρησαν με την παρουσία τους Σωματείου μας στο χώρο εργασίας τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη που αυτό τους παρέχει!
Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρος Κανταρέλης, αναφέρθηκε στο ξεσάλωμα της μεγαλοεργοδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ύστερα και από τα νέα μέτρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία. Σημείωσε ότι όλα αυτά τα μέτρα τα πήραν με προοπτική να μείνουν, όπως εξάλλου και εκείνα που ψήφισαν κατά την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για τα οποία έλεγαν ότι θα είχαν προσωρινό χαρακτήρα, όμως ποτέ δεν καταργήθηκαν! Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πολλά και πως δεν θα πληρώσουμε ξανά. Κάλεσε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, να παλέψουν μέσα από αυτό για να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ και μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή για τον εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 11 το πρωί στα διάφορα σημεία που έχουν ανακοινωθεί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου