oaednews

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Στις υπογραφές η ΚΥΑ για τις 1.500 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και τις αιτήσεις

Στις υπογραφές είναι η ΚΥΑ για την εκκίνηση των διαδικασιών για τιςπροσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ.
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασια για την έναρξη της υποβολής δηλώσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με έμφαση στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα επιτρέψει την εκκίνηση της διαδιακασιας έχει σταλεί για υπογραφές στα συναρμόδια Υπουργεία. Η πλατφόρμα, λοιπόν, αναμένεται να ανοίξει σε λίγες ημέρες, κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του Υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των εγκεκριμένων προσλήψεων αφορούν, μεταξύ άλλων, 1500 θέσεις λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με την πλειοψηφία να αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι θέσεις θα αφορούν διάφορες ειδικότητες και πλην ιατρών, όπως νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι κλπ.
Ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην υλοποίηση προγραμμάτων προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για περισσότερα 2500 άτομα συνολικά μόνο φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου