oaednews

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

17η Νοεμβρίου,αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη

Από τον συνάδελφο Πέτρο Καπετανόπουλο
Σε πολλές πορείες του Πολυτεχνείου έχουμε πορευτεί βασικά ενάντια στους Αμερικάνους,βασικά ενάντια στις κυβερνήσεις και στην ΕΕ ή βασικά ενάντια στους μπάτσους ανάλογα με την ιστορική συγκυρία
Καταλαβαινόμαστε έτσι;δε λέω μόνο το ένα ή μόνο το άλλο,λέω πού έπεφτε το βάρος της αντιπαράθεσης και της όξυνσης του ταξικού αγώνα κάθε χρονιά.
Λοιπόν φέτος νομίζω πως το βάρος πρέπει να πέσει στον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.
Στη φάση που όχι μόνο οι γνωστοί φασίστες ρίχνουν εμετό για τους δήθεν ανύπαρκτους νεκρούς,αλλά φασιστάκια 15μελών σκούζουν και ψηφίζουν απροκάλυπτα ενάντια στον εορτασμό και σχολάρχες ιδιωτικών σχολείων δε γιορτάζουν την εξέγερση έτσι νταϊλίκι,έχει νομίζω μεγάλη αξία να θυμίσουμε το πρώτο πρώτο.

Πως η χούντα απέναντι στην οποία έγινε η εξέγερση, ήταν φασισμός.
Ωμός φασισμός,με αμερικάνικη στήριξη αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΣ φασισμός,φασισμός με τη βούλα.
Φασισμός που εγκαθιδρύθηκε όχι διότι κάτι παλαβοί συνταγματαρχέοι κι έτσι, αλλά διότι η αστική τάξη της χώρας θεώρησε πως τα συμφέροντά της απειλούνται από τα κουμμούνια που είχαν ξαναπάρει αέρα στα μέσα της δεκαετίας του 60.
Φασισμός με τα όλα του,με δολοφονίες, διώξεις, εξορίες, φυλακίσεις,βασανιστήρια,διωγμούς,απαγορεύσεις σε ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.
Φασισμός σαν κι αυτόν που ξαναγουστάρει μεγάλο κομμάτι στα ψηλά πατώματα,που μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας τον υποστηρίζει ή θα ήταν ξανά ανεκτικό απέναντί του. Διότι οι άλλοι είναι προδότες απέναντι στα εθνικά συμφέροντα και την πατρίδα να πούμε.
Ας ρίξουμε το βάρος εκεί λέω φέτος.Και ενάντια σε όλα και ενάντια στην κυβέρνηση που τρέφει το φασισμό συμφωνώ, και ενάντια στα αφεντικά του πλανήτη που ρημάζουν τον πλανήτη συμφωνώ.
Αλλά για τη μνήμη ενάντια στη λήθη ξανά και πρώτα αδέρφια.
Και εκεί μετά τη Βουλή και το Μαξίμου,μετά τα γραφεία της ΕΕ και τη Βραζιλιάνικη πρεσβεία,μετά την πρεσβεία των ΗΠΑ,ας πάμε και Μεσογείων σε κάτι γραφεία,να τους κοπεί λίγο ο αέρας που άρχισαν να ξαναπαίρνουν,να τους κάνουμε να νιώσουν λίγο την ανάσα μας,καυτή όμορφη ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου