oaednews

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Νέα προκήρυξη «καρμπόν» της 3Κ για 400 προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ

Προσλήψεις τουλάχιστον 400 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ και με προκήρυξη τύπου 3Κ που θα καλύψουν τις κενές θέσεις οργανικές θέσεις του νεοσυσταθέντος υπουργείου ανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι έχει γίνει το σχετικό αίτημα επισημαίνοντας ότι το μόνιμο προσωπικό χρειάζεται για την λειτουργία του υπουργείου του ο οποίο όπως είπε δεν γίνεται να προσλαμβάνει συνέχεια συμβασιούχους. Μάλιστα ο κ. Βίτσας ευχήθηκε, κατά κάποιον τρόπο, τις θέσεις που θα προκηρυχθούν για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού να τις καταλάβουν οι σημερινοί συμβασιούχοι του υπουργείου.

Στην ουσία ο κ. Βίτσας προανήγγειλε την διεξαγωγή διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο υπουργείου με την προκήρυξη καρμπόν της 3Κ που εφαρμόστηκε για την πρόσληψη σχεδόν 8.500 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βίτσας προανήγγειλε την αλλαγή της νομοθεσίας, με τροπολογία που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο, η οποία θα μετατρέπει σε αυτοτελή υπηρεσία την διεύθυνση Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και αυτό
Πάντως, ο κ. Βίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την δυσαναλογία που υπάρχει μεταξύ εισροών μεταναστών και προσφύγων και επαναπροωθήσεων (44.000 ήρθαν μόλις 280 έφυγαν) υπογράμμισε ότι το πρόβλημα έγκειται στην δυσλειτουργία του υπάρχοντος συστήματος αλλά και στα νομικά όπλα που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να παρατείνουν την διαμονή τους στη χώρας αιτούμενοι άσυλο.
Ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων των νησιών με την μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα. Ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα θα συνεχίζει να υπάρχει όσο υπάρχει πόλεμος στην Συρία και όσο δεν υπάρχει ενιαία πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος από την ΕΕ.
«Εχουμε ζητήσει να υπάρξει το Δουβλίνο 4 το οποίο θα προβλέπει την σωστή ανακατανομή των προσφύγων» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισημαίνοντας ότι πρέπει πάντα να υπάρχει συνεργασία με την Τουρκία αφού στην ενδοχώρα της ζουν 4,5 εκατ. πρόσφυγες. Μάλιστα ο κ. Βίτσας είπε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με την Τουρκία σε επίπεδο Λιμενικού την οποία σκοπεύει να επεκτείνει για όλα τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται απέναντι από την γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου