oaednews

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Στο «φουλ οι μηχανές» για τις νέες 7.500 προσλήψεις σε Βοήθεια στο Σπίτι και Ειδική Αγωγή

Αμεσα εκκινούν οι διαδικασίες για να εκδοθούν οι προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις συνολικά 7.500 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και των προγρα
Τα παραπάνω έκανε γωστά ο κυβενρητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα γίνουν στα πρότυπα της 3Κ/2018 όπου θα προβλέπεται «μπόνους» μοριοδότησης των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτό.

Στο πλαίσιο της χθεσινής (13/9) συνάντησης με την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης ΚΕΔΕ κατέγραψε το αίτημα των ΟΤΑ και επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η άμεση τακτοποίησή τους.
Χαρακτηριστικές, για την κρισιμότητα της νέας προκήρυξης, ήταν οι δηλώσεις του υπουργού σε συνέντευξη που προηγήθηκε της συνάντησης με την ΚΕΔΕ. Όπως τόνιζε «...ένα ακόμα παράδειγμα πάρα πολύ κρίσιμο είναι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα. Και εκεί με την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α., επιλύουμε αυτό το καθεστώς ομηρίας ανθρώπων...»
Οι συμβασιούχοι μιλούν για 15χρονη εργασιακή ομηρία και… μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Σε συνάντηση που είχαν τον Ιούλιο με τους τότε συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αλλά και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γρηγόρη Θεοδωράκη είχε γίνει γνωστό ότι τους επιβεβαίωσαν την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξουν μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμό, με υψηλή μοριοδότηση και κοινωνικά κριτήρια, έπειτα από 15 χρόνια. «Μας είπαν πως η Προκήρυξη είναι μονόδρομος και δεν προβλέπεται καμία άλλη λύση για το θέμα μας, παρότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Σκουρλέτης αναγνώριζε το πρόβλημα το δικό μας και ήταν σύμφωνος με το πάγιο αίτημά μας για την αναγνώριση των συμβάσεων μας ως αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση». Αυτό, «κατά την άποψή μας, δε διασφαλίζει όλους τους εργαζομένους στο ΒΣΣ και έχουμε το τρανταχτό παράδειγμα την 3Κ/2018 Προκήρυξη για τους συναδέλφους στους δήμους, μέσω της οποίας η πλειονότητα έμεινε εκτός». είχαν αναφέρει οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου