oaednews

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)


ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι θέλουμε με αφορμή το δικαστήριο που γίνεται 17/04/18 και καθορίζει την παραμονή ή όχι στην δουλειά των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις,να μοιραστούμε μαζί κάποιες από τις σκέψεις μας που καθορίζουν τη δράση και τον προσανατολισμό μας .
Συνάδελφοι το πρώτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι το δικαίωμα στη δουλειά. Αυτό το βασικό δικαίωμα, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, κατά τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου το έχουν στήσει στον τοίχο . Η σταθερη και μόνιμη δουλεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  αντικαθίσταται με κακοπληρωμένη και ευκαιριακή απασχόληση, δουλειά με ημερομηνία λήξης και μεροκάματα ψίχουλα.

Ακόμα και πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στον ΟΑΕΔ είχαν ξεκινήσει τα τετράμηνα, πεντάμηνα, stage , κοινωφελης εργασια. Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πολλές φορές έχει  καταγγείλει ότι ο ΟΑΕΔ χρησιμοποιήθηκε σαν πυλώνας για να περάσουν οι ελαστικές μορφές εργσίας  και η σταδιακή κατάργηση της σταθερής και μόνιμης  δουλειάς, πράγμα που σημαίνει τη μετατροπή των εργαζομένων σε μόνιμους ομήρους  των εκάστοτε κυβερνήσεων που τους τάζουν μονιμοποιήσεις .
Αγαπητοί μας συνάδελφοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας  τους στις οποίες βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι του Οργανισμού.
Δεν μπορει κανένα δικαστηριο να αποφασίζει για την ζωή των εργαζομένων και να καταδικάζει αυτούς σε ανεργία και εξαθλίωση.
Δεν μπορεί η Διοίκηση του ΟΑΕΔ μετά από υποσχέσεις για προσωρινή λύση του προβλήματος τους , να θέτει τώρα θέματα νομιμότητας, από τη στιγμη που γνωρίζουμε ότι όλοι οι νόμοι με τα παραθυράκια τους γίνονται λάστιχο κατά τις επιθυμίες των εκάστοτε κυβερνώντων. Αυτό λέγεται εμπαιγμός από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, τη στιγμή που ετοιμάζεται να κάνει νέες προσλήψεις και που κατ’ επανάληψη έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα των συναδέλφων για τη λειτουργία των  Υπηρεσιών,
Ζητάμε απο τη Διοίκηση να τηρήσει την υπόσχεση της και να κρατηθούν οι συνάδελφοι με δικαστικές  αποφάσεις  στον ΟΑΕΔ, ας μη στείλουμε και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία.
Σαν ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σας καλούμε να στηρίξουμε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν μέχρι την τελική δικαίωση των συναδέλφων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 12/04/2018

3 σχόλια:

  1. Πήραμε φόρα και
    ΠΑΜΕ ...
    να φύγουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που "επιτέλους" ασχολείται με τους αγώνες μας και το ΠΑΜΕ (αν και λίγο αργά είμαστε στον ΟΑΕΔ STAGE από το 2004 με ενεργούς αγώνες πορείες, καταλήψεις,κλπ... από το 2006) Θα σταθώ στα λεγομενα σας (στα οποία θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνη) οτι:
    "Δεν μπορει κανένα δικαστηριο να αποφασίζει για την ζωή των εργαζομένων και να καταδικάζει αυτούς σε ανεργία και εξαθλίωση." Και την ίδια στιγμή ζητάτε:
    "να κρατηθούν οι συνάδελφοι με ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ στον ΟΑΕΔ"

    Οι υπόλοιποι που δούλευαν με τα ίδια ακριβώς κριτήρια για 5,5 χρόνια αδιάκοπα αλλά το δικαστήριο δεν τους δικαίωσε και τους έριξε στην ανεργία χρόνια τωρα, τι?? Αυτοί τι?? Δεν είναι εργαζόμενοι που ψάχνουν το δίκιο τους.. δεν είναι συνάδελφοι αυτοί? ?
    Ως λοιπόν "ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" θα ήθελα να σας δω να στηρίζετε "όλους" τους εργαζόμενους και να απαιτείται για "όλους μας" δικαίωμα στην εργασία. . Για "όλους μας" δικαίωση από την διοίκηση. .

    Τα συμπεράσματα δικά σας. .
    Φιλικά,
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι του φανεί του ... λωλοστεφανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή