oaednews

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

O.Y. ΟΑΕΔ : Ανακοίνωση για τους συναδέλφους με δικαστικές αποφάσεις



          Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα των συναδέλφων εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις (πρώην stage)  και έχουμε εξηγήσει, επίσης πολλές φορές, την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι αυτοί  να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού. Η, εδώ και χρόνια, εργασιακή εκμετάλλευσή τους, τα μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και η διαρκής εργασιακή ανασφάλεια είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ, που βασικό σκοπό του έχει την προώθηση της εργασίας. Θεωρητικά, όλοι συμφωνούν ότι οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά στην πράξη... "κουτσαβακισμός". 

Ενώ λοιπόν είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ομοσπονδίας και Διοικήτριας να έρθει εισήγηση στο ΔΣ για να δοθεί μια έστω προσωρινή λύση για τους συναδέλφους των οποίων η υπόθεση εκδικάζεται 17/4, η εισήγηση αποσύρθηκε καθώς τέθηκαν ζητήματα νομιμότητας….
Τη στιγμή που οι παρατάσεις εργαζομένων με προγράμματα γενικεύονται, τη στιγμή που οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων -και σωστά- προχωρούν, το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού και η Διοικήτρια δεν μπορούν να δώσουν ούτε προσωρινή λύση σε συναδέλφους, που όλοι συνομολογούν ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
Καλούμε τη Διοικήτρια να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνημένη με την Ομοσπονδία προσωρινή λύση και να διεκδικήσει δυναμικά, ειλικρινά και αποφασιστικά την ένταξη των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού. 
Ζητάμε από τη Διοικήτρια και το Δ.Σ να μην επικαλούνται τη νομιμότητα όποτε θέλουν για ότι θέλουν και όπως θέλουν.
Ζητάμε να δοθεί λύση τώρα.
Δηλώνουμε, ότι η Ομοσπονδία θα προχωρήσει άμεσα  σε κινητοποιήσεις και δεν θα επιτρέψει την απομάκρυνση των συναδέλφων. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δικαίωμα στην εργασία και θα καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια υπεκφυγής ευθυνών.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                            ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                                                                   ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ Κ.


5 σχόλια:

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .
    ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΜΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΟΡΘΙΑ.

    ΕΝΑΣ ΟΡΩΜΙΣΘΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΩΡΑ.ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 8 ΑΤΟΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΗΝ STAGE. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΔΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λύση πρέπει επίσης να δοθεί και για τους εκπαιδευτικούς του Οργανισμού που υπηρετούν [κυριολεκτώ] 15,18,και 20 χρόνια και οι μόνιμοι συνάδελφοι τους δεν ενδιαφέρονται στοιχειωδώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή