oaednews

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Μπαίνει φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ

Χρειάστηκε ένα πολυετές πινγκ- πονγκ ευθυνών μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, να θρηνήσουμε θύματα, με τελευταίο την 23χρονη Βίκυ Λυμπεροπούλου, να υπάρξουν ρωτήσεις επί ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων στο τοπικό Τύπο, για να… ξεκουνηθούν κάποιοι από την καρέκλα τους και να ανακοινώσουν μέτρα για τη φονική περιοχή του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα.

Στην τελευταία συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη αποφασίστηκε να τοποθετηθεί φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ, έπειτα από σχετική άδεια που παραχώρησε η Περιφέρεια στο Δήμο Καλαμάτας.
Ακόμα, όμως, κι αυτή η πρωτοβουλία θεωρούμε ότι είναι… μισή λύση, αφού για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να υπάρξει ειδική μελέτη συγκοινωνιολόγων.
Το "Θάρρος" είχε προτείνει τη σύμβαση προγραμματικής σύμβασης με την ανάλογη επιστημονική ένωση, αλλά φαίνεται ότι δήμαρχος και περιφερειάρχης είναι περισσότερο… ειδικοί.
Επιπρόσθετα, στην τελευταία συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα για τη δημοσιοποίηση διακηρύξεων έργων.
Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, έγινε συζήτηση και προσδιορίσθηκαν ημερομηνίες τακτοποίησης των φακέλων.
Για δε τα πεζοδρόμια Ασπροχώματος και οδού Λακωνικής θα γίνει δημοπράτηση κατά τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ σωληνωτό οχετό παράλληλο στο δρόμο Ασπροχώματος – Μεσσήνης, μήκους 40 μέτρα, νοτίως του δρόμου και στην περιοχή των επιχειρήσεων, θα κατασκευάσει η Περιφέρεια.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου