oaednews

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

9 από τους 1.730 φορείς του δημοσίου στο “ψηφιακό οργανόγραμμα”

Μόλις 9 από τους 1.730 καταγεγραμμένους φορείς του δημοσίου στην ΕΛΣΤΑΤ, 13 μήνες μετά, έχουν συμμορφωθεί  με την ηλεκτρονική ενημέρωση των δομών τους, στην ειδική εφαρμογή, στο πλαίσιο της δημιουργίας του ψηφιακού οργανογράμματος στο Δημόσιο.
Αυτό προέκυψε από την απάντηση της Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στη Βουλή και το πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατά τη σχετική απάντηση στον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ., Βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά.

Η κα Γεροβασίλη αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση και χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό «μη ικανοποιητικό», αναφέρθηκε στους λόγους αυτής της καθυστέρησης. «Αυτά τα οργανογράμματα δεν ήρθαν για να αποτυπώσουν την κατάσταση σε μία οργανική μονάδα αλλά μέσω της διαδικασίας αυτές έχουμε και μεγάλες αλλαγές στις μονάδες αυτές και κυρίως ο λόγος καθυστέρησης βρίσκεται εκεί. Σας θυμίζω έχουν καταργηθεί Διευθύνσεις έχουν προστεθεί άλλες», τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός, κάνοντας λόγο για προσπάθειες από πλευράς του Υπουργείου «επιτάχυνσης» της διαδικασίας, όπως η εισαγωγή των στοιχείων κεντρικά από τους διαχειριστές του συστήματος στο ΥΠ.Δ.Α. «Πρέπει να αναγνωρίσετε κι εσείς ότι είναι μία μεγάλη μεταβολή στο δημόσιο τομέα», συμπλήρωσε η κα Γεροβασίλη.
Ο κ. Γεωργαντάς αναγνώρισε την ευθύνη των διοικήσεων των φορέων για το γεγονός και την αποστολή δύο εγκυκλίων, μέσα στο Δεκέμβριο από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζοντας, ωστόσο, πως «πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για να μπορέσουν όλοι οι φορείς του Δημοσίου που πληρώνονται από τον Προϋπολογισμό να συμμορφωθούν με αυτήν την αναγκαία προϋπόθεση», προτείνοντας, η μη συμμόρφωση να συνδέεται και με άλλες διαδικασίες στο Δημόσιο, πλην αυτής της κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου