oaednews

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

11η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών & της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και συμμετέχει
στην 11η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών & της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”
(23 & 24 Σεπτέμβρη 2017, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256)
Με κεντρικό σύνθημα: «Μαζί ζούμε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε!» θα γίνει η φετινή, 11η, Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών & της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και συμμετέχει στην 11η Αντιρατσιστική Γιορτή και με ομιλητή σε μια από τις συζητήσεις, τον Στ. Γεωργούλα, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κοινωνικού Πολύκεντρου που διενήργησε τη μελέτη «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ (2015 – 2016)»
Καλούμε, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην 11η Αντιρατσιστική Γιορτή γιατί ο αντιρατσισμός και η έμπρακτη διάδοσή του δεν αφορά τους λίγους, ειδικούς και πιο ευαισθητοποιημένους. Είναι για όλους μας.
Στην εποχή των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της αυξανόμενης φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε εξαιρέσεις από τον κανόνα που λέει ότι «οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι κι οι πλούσιοι, πλουσιότεροι».
Η μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης και αλληλεγγύης, αντίστασης και διεκδίκησης ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών, που οργανώνεται στις 23 & 24 Σεπτέμβρη 2017, αποτελεί ευκαιρία για συντονισμένη δράση όλων.
Με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και βιβλίου, θεατρικά, παιδότοπο, δρώμενα και διεθνή κουζίνα, η 11η Αντιρατσιστική Γιορτή στοχεύει να ενώσει τους ανθρώπους της δουλειάς, κόντρα στις αντιλήψεις που σκόπιμα καλλιεργούνται για να μας χωρίζουν.
Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο και το ρατσισμό, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φύλο, φυλή, θρησκεία, προτιμήσεις, χρώμα, προέλευση.
Για έναν άλλο κόσμο, χωρίς πολέμους, φτώχεια και ρατσισμό. Για μια κοινωνία ειρήνης, αλληλεγγύης και ισότητας.
   Για το πρόγραμμα της γιορτής και άλλες πληροφορίες:
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου