oaednews

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Αβερώφειος: 106 χρόνια διδάσκει ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα

Αβερώφειος: 106 χρόνια διδάσκει ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα

Η φοίτηση είναι διετής για τους 100 μαθητές της Σχολής που προέρχονται από όλη την Ελλάδα

Του Πάνου Γαρουφαλιά
Με ιστορία 106 ετών έχει συνδέσει το όνομά της με ειδικότητες και σπουδές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Η αναφορά γίνεται για την ιστορική Αβερώφειο Γεωργική Σχολή που εδρεύει λίγο έξω από την Λάρισα σε ένα χώρο 40 στρεμμάτων και λειτουργεί από το 1911 προσφέροντας σε νέους που το επιθυμούν την απαραίτητη γνώση και εξειδίκευση.

Η σχολή είναι ΕΠΑΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό έργο που είναι προσαρμοσμένο στην νέα εποχή και ανοίγει δρόμους σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.
Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας (5)
Μιλώντας στην Larissanet η Διευθύντρια της Σχολής Μαρία Κλεισιάρη – Μπουζούκη υποστηρίζει ότι η Αβερώφειος επενδύει πολύ στο πρακτικό κομμάτι. «Οι σπουδαστές μας είναι μάχιμοι σπουδαστές και είναι έτοιμοι να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα», υποστηρίζει.
Όσοι την επιλέξουν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο βασικές ειδικότητες:
Στην ειδικότητα των «Αγροτικών μηχανημάτων» γίνονται μαθήματα όπως Γεωργική Τεχνική, Γεωργικός Ελκυστήρας και Γεωργικά Μηχανήματα, μηχανές εσωτερικής καύσης, εδαφολογία, αγροτική οικονομία, χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, φυτική παραγωγή, αρδεύσεις και Γεωργική Ηλεκτροτεχνία.
Το κτίριο Ζωοτεχνίας
Το κτίριο Ζωοτεχνίας
Στην ειδικότητα της «Ζωοτεχνίας»  γίνονται μαθήματα που αφορούν στην εκτροφή και διατροφή των αγροτικών ζώων, στη βιολογική κτηνοτροφία, στη μελισσοκομία, την προβατοτροφία, την χοιροτροφία, στην πτηνοτροφία, στην βοοτροφία, στην γεωργία και το περιβάλλον, ενώ διδάσκεται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται στα εργαστήρια γεωργικών μηχανημάτων και μηχανολογίας, καθώς και στο βουστάσιο, στο χοιροστάσιο, στο πτηνοτροφείο και στους αγρούς της σχολής. Η φοίτηση είναι διετής για τους 100 μαθητές της Σχολής που προέρχονται από όλη την Ελλάδα.

Η Αβερώφειος διαθέτει και Οικοτροφείο στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν έως και 40 μαθητές

Στα σχέδια της Αβερωφείου είναι να γίνουν και κάποια ταχύρυθμα τμήματα για κατευθύνσεις και μαθήματα που ενδιαφέρουν κάποιους που θέλουν να καταρτιστούν άμεσα και γρήγορα. «Θέλουμε να δούμε το ενδιαφέρον να μαζευτεί κάποιος αριθμός ενδιαφερόμενων ώστε να αναζητήσουμε στη συνέχεια τους εκπαιδευτές και να καταρτίσουμε σωστά όσους τα επιλέξουν», τονίζει η κα Κλεισιάρη.
Η Αβερώφειος προετοιμάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των ηλικιών -που πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι της Α’ Λυκείου για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία ως τεχνίτες αγροτικών μηχανημάτων και Ζωοτεχνίας παρέχοντάς τους την δυνατότητα επαγγελματικής κατοχύρωσης και κοινωνικής αναγνώρισης, μέσω του σύγχρονου συστήματος αγροτικής εκπαίδευσης που εφαρμόζει. «Διδάσκονται όλες οι νέες τεχνολογίες μέσω του βιβλίου ύλης και ότι νέο υπάρχει το εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να το υποστηρίξει», επισημαίνει η Διευθύντρια της Σχολής.
Η Βιβλιοθήκη της Σχολής
Η Βιβλιοθήκη της Σχολής
Τα μαθήματα και στις δύο ειδικότητες διδάσκονται θεωρητικά αλλά και σε περιβάλλον εργαστηρίου δίνοντας μια πιο πρακτική κατεύθυνση στις σπουδές των φοιτητών της. Το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.
Η Σχολή διαθέτει και Οικοτροφείο στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν έως και 40 μαθητές της Σχολής.
Στους απόφοιτους της Σχολής χορηγείται πτυχίο το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να ασχοληθούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αντίστοιχες ειδικότητες ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Εγγραφές στην Αβερώφειο γίνονται έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Όσοι την επιλέξουν εξασφαλίζουν δωρεάν φοίτηση.
ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου