oaednews

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Έκανε εικονικές ασφαλίσεις στο ΙΚΑ για να εισπράττει τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ

Ο δράστης διατηρούσε καφετέρια στο Περιστέρι που είχε κλείσει εδώ και τρία χρόνια και έκτοτε συνέχιζε να εμφανίζει εικονικές προσλήψεις για την κλειστή του επιχείρηση, ώστε να εισπράττει τα επιδόματα μέσω ΟΑΕΔ
Εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ηλεκτρονική απάτη που γινόταν εδώ και σχεδόν 3 χρόνια σε βάρος του ΙΚΑ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου, για απάτη κατά εξακολούθηση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Γαλατσίου, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα υπέβαλλαν κατ’ εξακολούθηση ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις κατά τα έτη 2014 και 2015, για λογαριασμό εταιρείας που είχε παύσει τη λειτουργία της το 2014.
Πιο αναλυτικά, μέσω των επίμαχων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, δηλώνονταν από τον ιδιοκτήτη καφετέριας στο Περιστέρι που είχε κλείσει, ψευδώς εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα εικονική ασφάλιση και να λαμβάνει τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές που προκύπτουν από αυτήν (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ), μέσω των σχετικών επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Από την ενδελεχή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών ιχνών και δεδομένων, ταυτοποιήθηκε ότι οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις υποβλήθηκαν από τον 42χρονο, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

9 σχόλια:

  1. Προσοχή προσοχή στον οαεδ κυκλοφορούν φήμες για προςπαθεια κάλυψης συγκεκριμένου... μην το αφήστε. Ψάξτε το! Ισότητα δικαιοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή Προσοχή στον οαεδ κυκλοφορούν φήμες ΟΤΙ κυκλοφορούν φήμες.Ψάξτε το.Οτι μου έρχεται γράφω ότι του έρχεται γράφει...ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ το μυαλό σας..Μη μας δίνετε σημασία..Οτι γουστάρουμε γράφουμε..Η ανώνυμη φαντασία στην εξουσία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιλάτε για συγκεκριμένη περίπτωση, που έγινε 1η φορά? Αν είναι 1η φορά δεν πειράζει, από 2η και πάνω ασχολούμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!!!!!!!!! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ! ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....

      Διαγραφή
  5. ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΤΤΩ.ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφυλάξτε μάτια και αυτιά. Καλύπτουν κόσμο και κόσμο με τιμωρητική διάθεση σε όσους τους αντιστέκονται και λένε αλήθειες. Δυστυχώς η αλήθεια δεν τους αρέσει. Βόλεμα αδέλφια, βόλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή