oaednews

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


2017 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο(Συμμετέχει η σύζυγος του συναδέλφου Γιάννη Ρέππα  Θεοδώρα Μποκούζη (μεσόφωνος) 
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα 
Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 20:30 

Λυρικές φωνές στην Αγγλικανική Εκκλησία

Έλλη Αναστασοπούλου, υψίφωνος
Θεοδώρα Μποκούζη, μεσόφωνος
Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
Στέφανος Νικοτιάν, πιάνο
Τρεις λυρικές φωνές, η Ελλη Αναστασοπούλου (υψίφωνος), η Θεοδώρα Μποκούζη (μεσόφωνος) και ο Χρήστος Δεληζώνας (τενόρος), καλωσορίζουν το καλοκαίρι, προσκαλώντας μας σε ένα μουσικό ταξίδι υπό τη συνοδεία του δεξιοτέχνη πιανίστα Στέφανου Νικοτιάν, το Σάββατο 27 Μαΐου, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών.


Σε ένα πρόγραμμα με έντονα ρομαντικό ύφος, όπου εξυμνείται η μαγεία της αγάπης και το πάθος του ανεκπλήρωτου έρωτα, οι τέσσερις σολίστ θα ερμηνεύσουν άριες, ντουέτα και τρίο από δημοφιλείς όπερες των: G. Bizet, J. Offenbach, G. Puccini, G. Rossini, C. Saint-Saens, G. Verdi, αισθαντικά lieder των Fr. Schubert και R. Schumann και ένα μουσικό θέμα για πιάνο από τον κύκλο "Miroirs" του M.Ravel. 
Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο"
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο", εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 30 συναυλιών, συνεχίζεται και το 2017, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.
Πληροφορίες - Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
www.ticketservices.gr
ticketservices 2011
Καταστήματα Public
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος),
8 ευρώ (μειωμένο) φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ
Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs ‘n’ arts
Παραγωγή: Αrte Αtene
Facebook PNG


elli anastasopoulou
Η Έλλη Αναστασοπούλου, γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum, με την Αντιγόνη Σγούρδα όπου αποφοίτησε το 2004 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Τελειοποίησε τη τεχνική στο λυρικό τραγούδι, παρακολουθώντας σεμινάρια δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως  η Μαρίνα Κρίλοβιτς, Ζανέτ Πηλού, Λούη Μανίκα, Κώστα Πασχάλη, Κυrt Equίluz, Elisabeth Vidal και την Cheryl Studer. Παρακολούθησε το σεμινάριο "Wolfgang Amadeus Mozart" του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τον Άρη Χριστοφέλλη και την Ζανέτ Πηλού. Τον Αύγουστο του 2010 παρακολούθησε master class με τον Tom Krause στη Θερινή ακαδημία του Πανεπιστημίου Mozarteum του Sa1zburg και συμμετείχε στις συναυλίες του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερες διακρίσεις γνώρισε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Τραγουδιού της ΧΟΝ,(α' βραβείο),στον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λυρικών Τραγουδιστών ΣΗΜΟ (3° βραβείο) και χρηματικό έπαθλο από την «Όπερα Δωματίου Αθηνών». Έχει εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στην αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», «Δαναός» κ.α. 'Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την «Όπερα Δωματίου Αθηνών». Τραγουδάει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και από το 2008 είναι έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ την καλλιτεχνική περίοδο 2010-2011 εμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον ρόλο "Mυtter" στο έργο Hänsel und Gretel του Humperdinck. Είναι ιδρυτικό μέλος και η Σοπράνο του συνόλου "Trio Lirico".
Theodora Bokouzi
Η Θεοδώρα Μποκούζη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Μονωδίας (Εθνικό Ωδείο παράρτημα Υμηττού Τάξη Νίκου Σπανάτη, άριστα παμψηφεί με Α’ βραβείο), πτυχιούχος πιάνου (Σύγχρονο Κέντρο Μουσικής και Ρυθμού, Τάξη Μαριάνθης Τζαννάτου) και Φυγής (Ωδείο Ρωμανός ο Μελωδός, Τάξη Αντώνιου Γεωργάτου). Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια τραγουδιού διακεκριμένων σολίστ (‘Αρη Χριστοφέλλη, Ειρήνη Καράγιαννη, Μάτα Κατσούλη). Διδάσκει μονωδία στο «Σύγχρονο Κέντρο Μουσικής και Ρυθμού» και στο Δημοτικό Ωδείο Ωρωπού. Είναι τελειόφοιτη στο μεταπτυχιακό της, στο Εθνικό Ωδείο Τάξη Νίκου Σπανάτη. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, με την ορχήστρα Νέων Ψυχικού (Σ.Ο.ΝΕ.Ψ) και την μικτή χορωδία στον «Μεσσία» του Handel υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, στην επετειακή εορτή του Εθνικού Ωδείου στο Μουσείο Μπενάκη στη «Νυχτερίδα» του J. Strauss ΙΙ σε σκηνοθεσία Τζένης Αρσένη, στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου στoυς «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και σε διδασκαλία Αντιγόνης Κερεντζή. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο αφιέρωμα «Δημήτρης Μητρόπουλος - 50 χρόνια μετά» με το Οργανικό Σύνολο του Ιόνιου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, στον Καθολικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά, με φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Μιχαλάκη, στην Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με το φωνητικό σύνολο Eklipsis υπό τη διεύθυνση του Ματθαίου Λεγάκη. Σήμερα συνεργάζεται ως χορωδός με την Fons Musicalis και την Armonia Atenea υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα συμμετέχοντας σε πολυάριθμες εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής και στο ‘Ίδρυμα Νιάρχος. Είναι επίσης μέλος της χορωδίας ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ σε διεύθυνση Κωστή Κωνσταντάρα.
delizonasΟ Χρήστος Δεληζώνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα μονωδίας στο Κεντρικό Ωδείο με την  Μαργαρίτα Συγγενιώτου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας δίπλωμα με τον Γιώργο Σούτη στο ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία. Έχει παρακολουθήσει masterclasses και σεμινάρια μουσικής από  καταξιωμένους τραγουδιστές, συνθέτες και διευθυντές ορχήστρας όπως οι Δ. Καβράκος , Peter Svenson, Peter Wedd, Θεόδωρος Αντωνίου, Μίλτος Λογιάδης , Γιώργος Κουρουπός, κ.α. Έχει ερμηνεύσει ρόλους ρεπερτορίου όπως, Δον Ζοζέ (Κάρμεν), με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών πλάι στην Μαρίτα Παπαρίζου τον Ιούλιο του 2015 με μαέστρο τον Λευτέρη Καλκάνη όπως και τον Σεπτέμβριο του 2016 στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας σε σκηνοθεσία Β,Αναστασίου και μαέστρο τον Π.Βλάχο, και Μανρίκο ( Τροβατόρε ) με την ομάδα «Όπερα Πόβερα» το 2016 σε περιοδεία ανα την Ελλάδα και σε χώρους όπως το θέατρο Απόλλων στη Σύρο, η Ιόνιος Ακαδημία στην Κέρκυρα κ.α. Είχε συμμετάσχει στην πρώτη παρουσίαση της όπερας «Ελ Γκρέκο» του Γ.Χατζηνάσιου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ως cover του ομώνυμου ρόλου και ερμηνεύοντας μικρότερους ρόλους. Το 2014 ερμήνευσε τον ρόλο του πριγκηπα στην όπερα «Centrillon» της Pauline Viandrot με την ομάδα Ραφή. Ακόμη έχει ερμηνεύσει ως σολίστ ορατόρια και Ρέκβιεμ (Bruckner, Charpentier, Saint-Saens ) με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων το σύνολο παλαιάς μουσικής «ΑΥΛΟΣ» κ.α Τέλος έχει τραγουδήσει σε μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς χώρους και θέατρα της χώρας όπως Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, ΚΠΙΣΝ Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και του εξωτερικού όπως η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.  Από το 2008 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
stefanos nicotian
Ο Στέφανος Νικοτιάν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε  ηλικία 6 ετών μελετώντας πιάνο κοντά στον Αυστριακό πιανίστα και  καθηγητή Max Hallecker. Το 1995 έλαβε μέρος στον Ένατο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία Ορχήστρα  Νέων), καταλαμβάνοντας την πρώτη Θέση και το Α` Βραβείο. Έχει  κερδίσει βραβεία σε διάφορούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Πρώτος  Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πιάνου Konzerteum, Πανελλήνιοι Μαθητικοί  Αγώνες 1996, Πρώτος Διαγωνισμός Πιάνου Λέσχης Φίλων Jose Carreras 1996). Του έχει απονεμηθεί το "Recital Certificate of the  Guildhal1 School of Music & Drama in Pianοfοrte". Έχει  παρακολουθήσει σεμινάρια διακεκριμένων σολίστ του πιάνου, όπως  των A1exander Jenner, Nikοlai Ρetrον, Sontrαud Speidel, Nelly Ben-Or (τεχνική Alexander). Ο γνωστός πιανίστας και  καθηγητής της Ακαδημίας Sibelius τον Ελσίνκι Erik Tawaststjerna ακούγοντάς τον σε σεμινάριό του, ξεχώρισε τις  πιανιστικές του ικανότητες και εγκωμίασε τη μουσικότητά του. Το 1997 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο  (τάξη καθηγητή Max Ha11ecker) με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο. Είναι επίσης  κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Τον Σεπτέμβριο του 1998 έγινε δεκτός στο παιδαγωγικό  τμήμα του Μουσικού Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία (Universität fü Musik und darstellende Kunst Wien),  όπου και συνέχισε τις σπουδές του με τον Αυστριακό πιανίστα και καθηγητή Hara1d Ossberger. Το 2003 έλαβε το πτυχίο  του και τον Απρίλιο του 2806 έλαβε Master από το ίδιο πάντα πανεπιστήμιο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές  επιτυχημένες εμφανίσεις, όπως στην Πρεσβεία της Ρουμανίας, στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς, στη Θεατρική σκηνή  «Κάρολος Κουν» Αλίμου στα πλαίσια της Χ.Ο.Ν., στο Φεστιβάλ ΑΧΙΑ της Νάξου ενώ έχει εμφανιστεί στην Αίθουσα  Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ερμηνεύοντας το 5° κοντσέρτο Beethoven με την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών  και μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη. Στις 28 Απριλίου 2011 ερμήνευσε το Capricciο Stravinsky για πιάνο και ορχήστρα  στο Μέγαρο Μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Τον Απρίλιο 2012  πραγματοποίησε περιοδεία στην Κίνα στις πόλεις Dalian, Nanjing, Nanchang, Fuzhou και Zhuhai ερμηνεύοντας σόλο  έργα για πιάνο και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα και πιάνο συμπράττοντας με τη διακεκριμένη σολίστ κιθάρας  Εύα Φάμπα. Είναι καθηγητής πιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου