oaednews

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο Α. Βώρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημόσιου Τομέα


Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα διεκδικεί για λογαριασμό του ΟΑΕΔ ο υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πάτρας του Οργανισμού, Άγγελος Βώρος, ο οποίος κατάφερε να αναβαθμίσει το δίκτυο πληροφορικής και τις συνδέσεις του ΟΑΕΔ, με σκοπό, όπως λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη μείωση του κόστους για τον Οργανισμό, που σε ετήσια βάση φθάνει περίπου τις 900.000 ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο Άγγελος Βώρος για τα συγχαρητήρια που έλαβε από τον πρωθυπουργό, είπε ότι «ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, η οποία με τιμά ιδιαίτερα, αφού ένα έργο αναγνωρίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο». Θεωρώ, συνέχισε, «ότι είναι πολύ τιμητικό και χάρηκα πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη». «Είναι προφανές», συνέχισε, «πως η αναγνώριση της προσπάθειας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μας δίνει πολύ περισσότερη δύναμη και βοηθάει στο να δημιουργηθεί και ένα παράδειγμα και για άλλους συναδέλφους που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους για το καλό αυτού του τόπου αλλά και να βελτιώσει ο καθένας κάποια πράγματα στο χώρο του».
Σχετικά με την πρωτοβουλία του για την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΑΕΔ ο Άγγελος Βώρος, ο οποίος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, περιγράφει στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ: «Υπήρχε μία ανάγκη να διασυνδέονται οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πιο γρήγορα, αφού ήδη είχαν φθάσει στα όριά τους, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε και τον κόσμο από τις δικές μας εφαρμογές και να συνδέονται στο διαδίκτυο με μεγάλη ταχύτητα».
«Τον Μάρτιο του 2016 υποβάλαμε δύο προτάσεις με τον ίδιο στόχο», αναφέρει και εξηγεί: «Δηλαδή, την ποιοτική αναβάθμιση των γραμμών όλων των υπηρεσιών μας και τη μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους. Η μία από αυτές το πέτυχε, αξιοποιώντας δίκτυο σύζευξις του δημόσιου τομέα. Αυτό το έργο τελείωσε τον Οκτώβριο του 2016 και αφορά τις επτά περιφερειακές διευθύνσεις και μαζί με αυτές οκτώ υπηρεσίες που συστεγάζονται, δηλαδή σύνολο 15 υπηρεσίες. Τα οφέλη προκύπτουν από αυτά που μάς δίνει δωρεάν το δημόσιο, δηλαδή με την υποδομή του σύζευξις, συνδέουμε τις υπηρεσίες μας και ταυτόχρονα μηδενίζουμε το κόστος, καταργώντας τις παλιές συνδέσεις και εξοικονομώντας περίπου 93.000 ευρώ».
Το δεύτερο έργο, σύμφωνα με τον Άγγελο Βώρο, αφορούσε στην αναβάθμιση όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών, που φθάνουν τις 161 συνολικά.
 


1 σχόλιο:

  1. Πολλοί θέλανε να αξιοποιήσουνε τις δυνάμεις τους ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης ποιοτικά αλλά δεν ειχανε κίνητρα. Ειχανε αντικίνητρα δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή