oaednews

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

“Υπάλληλος της Χρονιάς” ο Άγγελος Βώρος

Αναδημοσίευση από http://www.eaete.gr/
γράφει ο Γιώργος Καραούλης
Γεν. Γραμματέας ΠΕΥ ΟΑΕΔ-Μέλος ΕΑΕΤΕ
Σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης και ισοπεδωτικής κριτικής της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα και των δημοσιών υπαλλήλων, παραδείγματα όπως του Άγγελου Βώρου, υπαλλήλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ,
έρχονται να καταρρίψουν τις γενικεύσεις.  Ο Άγγελος Βώρος κατάφερε – με τη στήριξη συναδέλφων του των Γραφείων Πληροφορικής των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ καθώς και της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης – να αναβαθμίσει το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ποσού 903.913 ευρώ ετησίως ή 75.326,14 ευρώ μηνιαίως από τηλεπικοινωνιακές δαπάνες, μειώνοντας το συγκεκριμένο κόστος κατά 76%.  Η πρωτοβουλία του  σχετίζεται με την αναβάθμιση του τρόπου σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL/VDSL IP VPN) όλων των υπηρεσιών ΚΠΑ2  και ΕΠΑΣ του Οργανισμού  στο Ιδιωτικό Δίκτυο ΟΑΕΔ και αφορούσε δύο έργα. Το πρώτο, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, προέβλεπε την αναβάθμιση του δικτύου σύνδεσης των 7 Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ και των 8 συστεγαζόμενων υπηρεσιών. Το δεύτερο έργο, που ολοκληρώθηκε στις 27.4.2017, αφορά τη διασύνδεση 161 υπηρεσιών, δηλαδή των Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης και των εκπαιδευτικών μονάδων του ΟΑΕΔ.
Την πρωτοβουλία του υπαλλήλου του ΟΑΕΔ εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η πλήρης δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:
«Ενημερώθηκα από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Άγγελου Βώρου, εργαζόμενου του ΟΑΕΔ. Ο κ. Βώρος υλοποίησε την αναβάθμιση του τρόπου σύνδεσης όλων των Υπηρεσιών του Οργανισμού με συνολική εξοικονόμηση για τον ΟΑΕΔ 903.913 ευρώ. Αυτό το έργο βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και την καθημερινότητα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.
Ο κατασυκοφαντημένος δημόσιος τομέας δείχνει μέσα από αυτό το γεγονός τις τεράστιες του δυνατότητες. Στις δομές του υπάρχουνε πολλοί άνθρωποι με εξαιρετικές ικανότητες και διάθεση προσφοράς. Όταν τους προσφέρονται τα κατάλληλα μέσα και τους παρέχεται η αντίστοιχη εμπιστοσύνη τα αποτελέσματα μπορούν να είναι αξιοσημείωτα.
Γνωρίζουμε πως το φιλότιμο που αποδεικνύουν υπάλληλοι δεν αρκεί τις περισσότερες φορές για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τον πολίτη. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και στους πολίτες της, απέναντι σε όσους μας καλούν σε απαξίωση του δημόσιου τομέα.
Συγχαίρω τον κ. Άγγελο Βώρο και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων των πολιτών για την εξαιρετική του αυτή προσπάθεια».
Το παράδειγμα του υπαλλήλου της χρονιάς Άγγελου Βώρου καταδεικνύει την αναγκαιότητα να λάβει η Πολιτεία όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου η καινοτομία στο δημόσιο τομέα να ενθαρρύνεται και να μην παρεμποδίζεται από  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αναχρονιστικές αντιλήψεις και προσωπικά συμφέροντα που αισθάνονται ότι απειλούνται. Αυτό ενδέχεται να αποτελέσει και το κλειδί για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, απέναντι σε εκείνες τις φωνές που επιλέγουν τη στοχοποίηση και την απαξίωση των στελεχών του δημοσίου τομέα.

Γιώργος Καραούλης
Γεν. Γραμματέας ΠΕΥ ΟΑΕΔ
Μέλος ΕΑΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου