Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Μέχρι τη Μ. Πέμπτη η καταβολή δεδουλευμένων σε συμβασιούχους υπηρεσίας ασύλου

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημέρωσε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ασύλου ότι τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης, σύντομα θα ενημερωθούν και για το αν θα γίνει πληρωμή τους και για το μήνα Μάρτιο.

Οι εργαζόμενοι στην υπηγεσία ασύλου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Οι συμβασιούχοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων σε περίπου 60 εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς και ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 εργαζόμενων συμβασιούχων της Υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους αντιμετωπίζουν νέες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν μετά τη συγκέντρωση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον υφυπουργό, Γιάννη Μπαλάφα.
Ο κ. Μουζάλας τους εξήγησε ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν οφείλονται στις διαδικασίες για τη σύσταση του οργανισμού του νέου υπουργείου και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από το υπουργείο να μείνουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, ενώ συμπλήρωσε ότι το υπουργείο κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καταβληθούν οι μισθοί.
Όσον αφορά στην ομαλοποίηση των πληρωμών ο υπουργός και ο υφυπουργός επισήμαναν ότι έχουν αναλάβει καθήκοντα οι υπόλογοι διαχειριστές στην οικονομική υπηρεσία του υπουργείου, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τα εντάλματα πληρωμών, γεγονός που θα διασφαλίσει στο εξής την κανονική ροή της μισθοδοσίας τους.
Εκπρόσωπος του ΔΣ του Σωματείου εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα γίνει και νέα γενική συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειές τους. Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασύλου αναφέρει ότι σήμερα και αύριο τα περιφερειακά γραφεία και κλιμάκιά της υπολειτουργούν λόγω της απεργίας, ενώ στην περίπτωση που αναβληθούν ραντεβού οι εξυπηρετούμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου