oaednews

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου -Σε ιδιώτες η καθαριότητα

Tην αντίθεση του στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριότητας των δήμων εξέφρασε μιλώντας στο 5ο Προσυνέδριο του Κόμματος στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιπρότεινε, δε, πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα υπό τα χειροκροτήματα των αυτοδιοικητικών της ΝΔ με πρώτο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό φωτο), την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων στους δήμους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερομένος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 9.000 εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων μεταξύ των οποίων και πολλών συμβασιούχων – «παρατασιούχων», ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:  «Να μην βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα εργαλείο άσκησης πολιτικής ή ως ένα πεδίο διευθέτησης κομματικών εξυπηρετήσεων.  Δυστυχώς, λυπάμαι που θα το πω, είναι ακριβώς αυτό το οποίο κάνει η σημερινή Κυβέρνηση. Είτε μονιμοποιώντας, επιχειρώντας μάλλον να μονιμοποιήσει συμβασιούχους οι οποίοι δεν πρέπει να μονιμοποιηθούν είτε υποχρεώνοντας τους δήμους να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό από ότι χρειάζονται, είτε σταματώντας πειθαρχικούς ελέγχους τους οποίους εγώ είχα ξεκινήσει ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απλά για να κλείσουμε το μάτι και να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους δημάρχους ή σε κάποια στελέχη της Δευτεροβάθμιας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».
Και λίγο αργότερα, ήταν σαφής σχετικά με την δική του πρόταση: «Πρέπει και το κάνουν ήδη οι δήμοι να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, στο ζήτημα παραδείγματος χάρη της αποκομιδής των απορριμμάτων θα το πω ξεκάθαρα. Εάν η αποκομιδή μπορεί να γίνει πιο φτηνά από τον ιδιωτικό τομέα και καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει ο κάθε δήμαρχος να διερευνήσει αυτή τη δυνατότητα. Αρκετά πια με τις αγκυλώσεις και με τους εκβιασμούς της κάθε συντεχνίας που μπορεί τελικά να δουλεύουν μόνο προς όφελος δικό τους αλλά όχι προς όφελος των δημοτών από τους οποίους και τελικά πληρώνονται. Στο ζήτημα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα θα επιμείνω πολύ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα ο κ. Μητοτάκης επανέλαβε ότι «σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση και επειδή είμαι βέβαιος ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές θα ξανά αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να μην γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου