oaednews

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΟΕΛ ΟΑΕΔ

                                          

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686


                                                                                                    
                                                                                                 Αθήνα,20/11/2017
                                                                                                    Αριθ.Πρωτ.119

Συναδέλφισσες/οι

Θεωρούμε απαραίτητο και χρήσιμο να σας ενημερώσουμε για την προώθηση βασικών μας θεμάτων ,που αποτελούν συλλογικές αποφάσεις συνεδρίων, Γενικών Συνελεύσεων της Ομοσπονδίας και Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων οργάνων μας.
Η ΟΕΛ επιδίωξε συνάντηση με την Διοικήτρια ,που έγινε στις 23-10-2017 τα θέματα που έχουν εξέλιξη είναι:

1.Ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. σε συνεργασία με την ΑΣΠΑΙΤΕ μετά από απαντητική επιστολή του φορέα (αρ. πρωτ. Δ/3487/10-11-2017) προς την Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ., συμφώνησε να εντάξει σε τμήματα παιδαγωγικής επιμόρφωσης πέραν των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ που φοιτούν και τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΤΕ/ΔΕ. Η ΑΣΠΑΙΤΕ προτείνει στην Διοίκηση είτε τα τμήματα να ξεκινήσουν άμεσα, είτε να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Συγκεκριμένα για τη λειτουργία τμημάτων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς αναφέρει:
 «Προς τούτο είμαστε διατεθειμένοι να οργανώσουμε δυο τμήματα, ένα (1) στην Αθήνα (Τετάρτη-Πέμπτη - Παρασκευή 16:00-19:30) και ένα (1) στη Θεσσαλονίκη (Δευτέρα- Τρίτη-Τετάρτη 9:30-13:00) στο πλαίσιο του αυτοχρηματοδοτούμενου Ετήσιου Προγράμματος Επιμόρφωσης Μονίμων Εκπαιδευτικών ΔΕ01/ΤΕ01 (ΕΠΕΜΕ-ΔΕ/ΤΕ) της ΑΠΑΙΤΕ. Τα τμήματα μπορούν να δεχτούν προς φοίτηση από 28 (ελάχιστο) έως 38 (μέγιστο) μόνιμους εκπαιδευτικούς του Ο.Α.Ε.Δ. την επιλογή των οποίων θα πρέπει να αναλάβει ο Οργανισμός σας. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 600 ευρώ ανά φοιτητή, τα οποία καταβάλλονται σε δυο ισόποσες δόσεις …»
Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία είναι απαραίτητο να προωθήσει τις τεχνικές διαδικασίες που αφορούν την συγκρότηση των τμημάτων, με τις απαραίτητες διευκολύνσεις των συναδέλφων για την παρακολούθηση των τμημάτων. Η ΟΕΛ θα συνδράμει με κάθε τρόπο στη διαδικασία αυτή. Μας ενδιαφέρει οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια άμεσα και αποτελεσματικά.

2. Από  την συνάντηση προέκυψε η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και αποτελεσματικό πλαίσιο παρακολούθησης της Πρακτικής Άσκησης, που θα συνδέεται με τον έλεγχο της σε επιχειρήσεις, τις διαδικασίες που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες δια των Γραφείων Διασύνδεσης και την χρηματοδότηση, αμοιβή των ελέγχων. Η Διοικήτρια για τον λόγο αυτό συμφώνησε για την συγκρότηση μεικτής ομάδας εργασίας από στελέχη της Διεύθυνσης Α2, εκπροσώπους της ΟΕΛ και Διευθυντές σχολικών μονάδων προκειμένου μέχρι τις 20-12-2017 να υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση. Το Δ.Σ. της ΟΕΛ θα ενημερώσει τον κλάδο για τα αποτελέσματα της επιτροπής. Καλούμε τα Πρωτοβάθμια, στελέχη Διεύθυνσης δομών εκπαίδευσης ΕΠΑ.Σ.-Ι.Ε.Κ.-Κ.Ε.Κ. και κάθε συναδέλφισσα/ο να υποβάλουν τις απόψεις εφόσον το επιθυμούν στο email της ΟΕΛ:  oel@oaed.gr προκειμένου να εμπλουτίσουν τις θέσεις μας. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να συνδράμουν τις ενέργειες σχολικών μονάδων που προβάλουν το έργο της Μαθητείας σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της 2ης ευρωπαϊκής εβδομάδας δεξιοτήτων που προωθεί η Διεύθυνση Α2
.
3. Χαιρετίζουμε τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Α3 Επαγγελματικής Κατάρτισης, την πιστοποίηση των Κ.Ε.Κ. και τις δράσεις τους για την επιμόρφωση επαγγελματιών και ανέργων καθώς επίσης και την πρωτοβουλία  που ανέλαβε ,για την εφαρμογή του προγράμματος Erasmus + I.Ref. SoS , που αφορά σε καινοτόμες δράσεις συμβουλευτικής, καθοδήγησης, γλωσσικής & διαπολιτισμικής κατάρτισης & επαγγελματικού προσανατολισμού, για την κοινωνική στήριξη νέων προσφύγων , ηλικίας 16-24, σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ της ΓΕΣΕΕ και διακρατικούς εταίρους. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο  πιλοτικής εφαρμογής και τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο του ΟΑΕΔ.

Συναδέλφισσες/οι,

            Οι εκπαιδευτικές δομές του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν ιστορία, παρόν και μέλλον για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάκτηση της εργασίας των νέων που μας εμπιστεύονται και μας επιλέγουν. Η εμπειρία των στελεχών μας, η συνεργασία με τα Κ.Π.Α. και τους κοινωνικούς εταίρους πρέπει να καθοδηγούν τις δράσεις μας, μέσα από ένα πνεύμα σύμπνοιας και έμπνευσης για την ανάπτυξη νέων ειδικοτήτων που να συνδέονται με την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη



                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

I. ΠΑΠΑΤΣΕΧΙΛΙΔΗΣ                                                             Α. ΜΠΟΛΟΦΗ
                                                              


                                                                                                   


                                                                  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου