oaednews

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Βουλή η ρύθμιση για την αξιολόγηση στο δημόσιο – Τι προβλέπει η διαδικασία-εξπρές

του Ηλία Μπενέκου 

Με σφιχτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας εντός ενός μήνα και μεταφέροντας επί της ουσίας την ευθύνη στους προϊσταμένους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «έλυσε» τελικά τον γόρδιο δεσμό της αξιολόγησης στο δημόσιο, διαδικασία από την οποία απείχε η πλειοψηφία των υπαλλήλων. 

Συνδέοντας ευθέως τη συμμετοχή στην αξιολόγηση με το δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή προϊσταμένων, στο υπουργείο φιλοδοξούν ότι θα «αναθερμάνουν» το ενδιαφέρον των υπαλλήλων, κλείνοντας έτσι ένα ακόμη ανοιχτό ενόψει της έλευσης των δανειστών. Με απλά λόγια όποιος αρνηθεί να προχωρήσει σε αξιολόγηση των υφισταμένων του τότε και εκείνος δεν θα μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης στο δημόσιο. 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ρύθμιση δεν αφήνει περιθώρια κωλυσιεργίας σε κανένα από τα στάδια της αξιολόγησης. 

Από το υπουργείο εκτιμούν ότι με την συγκεκριμένη τροπολογία θα ξεπεραστεί το μεγάλο εμπόδιο που υπήρξε με αρκετούς προϊσταμένους που μπλόκαραν τη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα και στους ίδιους τους υπαλλήλους να προμηθευτούν τα έντυπα για την αξιολόγησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ειδικότερα βάσει της τροπολογίας που υπογράφουν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται ότι 

- Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την έναρξη ισχύος ο αξιολογούμενος υποχρεούται να προμηθευτεί και να υποβάλει στον Α’ αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησής του συμπληρωμένη κατά το σκέλος που τον αφορά κοινοποιώντας τη ταυτόχρονα στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού

- Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης από τον αξιολογούμενο, ο Α’ αξιολογητής υποχρεούται να υποβάλει στον Β’ αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησης συμπληρωμένη κατά το σκέλος που τον αφορά και να την κοινοποιήσει στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας η διαδικασία δεν αναστέλλεται και η έκθεση αξιολόγησης συντάσσεται απευθείας από τον αξιολογητή Α’ ο οποίος υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης στον Β και κοινοποιεί στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών.


- Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης από τον Α αξιολογητή, ο Β αξιολογητής υποχρεούται να υποβάλει στην οικεία διεύθυνση την έκθεση αξιολόγησης συμπληρωμένη κατά το σκέλος που τον αφορά. Σε περίπτωση παρέλευσης των προθεσμιών η διαδικασία δεν αναστέλλεται, η έκθεση αξιολόγησης συντάσσεται απ ευθείας από τον Β αξιολογητή και υποβάλλεται στην οικεία διεύθυνση εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών και πάντως εντός ενός μηνα από την έναρξη ισχύος του νόμου

- Οι αξιολογητές των υπαλλήλων αν υπαιτίως δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφιστάμενων τους, δεν δύνανται να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων

- Η προηγούμενη βεβαίωση της τήρησης των υποχρεώσεων από την οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού συνιστά προϋπόθεση για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων.

4 σχόλια:

  1. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ. ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ποιος θέλει να χάσει το χρήμα και τη θεσούλα που έλαβε αξιοκρατικά - κυρίως επί αριστεράς- με τα προσοντάκια που έχει;;; Εμπρός κύριοι προϊστάμενοι και διευθυντές, εμπρός για την αξιολόγηση. Άλλωστε με τους νόμους που βγάζει η αριστερή σας κυβέρνηση (γιατί αυτό δεν είναι αριστερά) οι δικηγόροι σε λίγο θα κάνουν χρυσές δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ??
    ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 40 ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ??
    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΙ ΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
    Ε Σ Ε Ι Σ ΤΗΝ ΒΟΛΑΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΥΝΑΙΚΟ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟ,ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ"Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ,ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή