Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Αλλαγές στα κόμιστρα ενόψει ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, o OAΣΑ προσανατολίζεται στην ύπαρξη δύο τύπων καρτών και όχι μιας όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο ένας θα είναι με ονομαστικοποίηση στοιχείων, καθώς το θέμα του ΑΜΚΑ παραμένει ανοικτό με την Αρχή να έχει ζητήσει μεγαλύτερη τεκμηρίωση από τον ΟΑΣΑ για την αναγκαιότητα των επίμαχων στοιχείων.Η συγκεκριμένη κάρτα, θα έχει τη δυνατότητα φόρτωσης με επιπλέον χρήματα για να καλύψει τη διαδρομή προς αεροδρόμιο που σήμερα δεν καλύπτεται από τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ. Ο άλλος, είναι χωρίς την ονομαστικοποίηση στοιχείων με την δημιουργία μίας νέας κάρτας που ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να φορτώνει εισιτήρια και μετρητά, ανάλογα με τις ανάγκες του.
Όπως έχει υποστηρίξει η διοίκηση του Οργανισμού, το πρόβλημα με τη μη ονομαστικοποίηση στοιχείων είναι η αδυναμία ταυτοποίησης του χρήστη. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο κάτοχος μιας κάρτας, τη χάσει στα μέσα π.χ του μήνα ή στην αρχή του χρόνου εάν πρόκειται για ετήσια, χωρίς τη δυνατότητα ταυτοποίησης θα πρέπει να εκδώσει καινούργια και να ξαναπληρώσει το αντίτιμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα επανεκδιδόταν η ίδια, χωρίς κανένα κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου