oaednews

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«Δεσμός» για ανέργους έως 30 ετών

Πρόσκληση σε άνεργους νέους έως 30 ετών και κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιήσουν από κοινού αίτηση συμμετοχής απευθύνεται μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, μέσα από το πρόγραμμα θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 8 κοινωφελείς οργανισμοί στην Ελλάδα, έτσι ώστε να προσλάβουν για ένα χρόνο συνολικά ισάριθμους νέους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι.

Ο σκοπός του «Δεσμός για τους Νέους» είναι διπλός, καθώς μέσω του προγράμματος προσφέρεται επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το έργο κοινωφελών οργανισμών της χώρας. Την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος, ο "Δεσμός" υποστήριξε τη δημιουργία 15 θέσεων εργασίας αποκλειστικά για νέους, σε 15 κοινωφελείς οργανισμούς. Οι οργανισμοί και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι επελέγησαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης για προτάσεις και αξιολόγησης άνω των 100 αιτήσεων. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει αγγίξει συνολικά περισσότερους από 50.000 έμμεσα επωφελούμενους σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, οι 13 από τους 15 εργαζομένους εξακολουθούν να εργάζονται και μετά τη λήξη του προγράμματος, οι 11 εκ των οποίων στις θέσεις που τους προσέφερε το πρόγραμμα καθώς οι οργανισμοί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου