oaednews

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων

Τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση προβλέπονται με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης λίγες ημέρες πριν από την έκδοση των προκηρύξεων για τις θέσεις Γενικών Διευθυντών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στόχος των ρυθμίσεων, είναι η επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας, η αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλογής και η διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

«Στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησής μας να ανασυγκροτήσει τη δημόσια διοίκηση, έχουμε αναλάβει μια εξαιρετικά σημαντική δέσμευση. Να διαμορφώσουμε ένα διαφανές, αξιοκρατικό και λειτουργικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Ένα σύστημα επιλογής προϊσταμένων με σαφή και προδιαγεγραμμένα κριτήρια επιλογής, με στόχο την ανάδειξη των καταλληλότερων να αναλάβουν θέσεις ευθύνης» σημείωσε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη στην εισήγησή της. Η ίδια ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για μια ριζική ανανέωση του δημοσίου τομέα και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «σε αντίθεση με τα βραχύβια συστήματα επιλογής προϊσταμένων των προηγουμένων κυβερνήσεων, τα οποία άλλωστε απέτυχαν και έμειναν ανεφάρμοστα, δική μας πρόθεση είναι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Να πραγματοποιήσουμε κρίσεις και να οικοδομήσουμε διοικητικές υπηρεσίες με αξιοκρατία, διαφάνεια, ισότητα και προπάντων προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών μας» αναφέρεται στην έκθεση.

6 σχόλια:

  1. Καλύτερα κάντε ανάθεση απευθείας και χωρίς τσιριτσάντζουλες. Ούτως ή άλλως οι σημερινοί προϊστάμενοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες, αφου ήταν (με απευθείας ανάθεση) διορισμένοι απο την προηγούμενη κυβέρνηση.
    Καιρός να νοιώσουν κι αυτοί λίγη απο την "αδικία" που ένοιωσαν οι ¨ριγμένοι" απο την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν τους έκλεβαν τις θέσεις.
    Υ.Γ.: Και μην πεί κανείς ότι είναι -τάχα μου- αναντικατάστατοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολλοί ορίστηκαν με την καινούργια κυβέρνηση, εντός και εκτός Διοίκησης για να είμαστε αντικειμενικοί.

      Διαγραφή
    2. 'Οπως ακριβώς και με τις επιτροπές.......Για γέλια είναι.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ (ΕΥΘΡΑΣΩΣ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟ DEAL) ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝ ΟΧΙ OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ?
    ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ "ΠΕΡΙΤΤΑ" ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ. ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ... TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά δεν "φρεσκαρίσθηκε" η μνήμη μας.
      Μπορείς να βοηθήσεις λίγο παραπάνω ή θα πάρουμε τη βοήθεια του κοινού;

      Διαγραφή