oaednews

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ημερίδα για μια διαφορετική απασχόληση

Ημερίδα με θέμα «Σχέσεις, δεσμοί και συνέργειες για την ανάπτυξη και την απασχόληση» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο Μονοδενδρίου. 
Η ημερίδα εντάσσεται στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας σε Ζαγόρι και Γιάννενα (31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου) που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δήμος Ζαγορίου, μαζί με το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Η δράση συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το ΙΝΜΑ (Εθνικό Ινστιτούτο των Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων) της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι. Ο φετινός θεματικός άξονας έχει τίτλο: «Χτίζουμε σχέσεις, αναπτύσσουμε δεσμούς».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, την παρουσίαση του θεσμού θα κάνει η Ελένη Παγκρατίου ως εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ζαγορίου. Ομιλίες θα γίνουν από το μέλος του συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστο Μασσαλά («Δια χειρός… ως πολιτική απασχόλησης», ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πίνδου Γιώργος Μαλλίνης («Χειροτέχνες και φυσικό περιβάλλον»), ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Κατσίκης («Καλαρρυτινή Αργυροτεχνία: από το εργαστήρι του Τζημούρη στο διεθνή Οίκο Bulgari»), η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Μπάδα («Οι χειροτέχνες ασημουργοί και τα έργα τους… αφηγούνται») και η Ράνια Πιτένη από το εργαστήριο «Τέλης» («Το ταξίδι της παράδοσης»).
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις δράσεις των ευρωπαϊκών ημερών χειροτεχνίας στην ιστοσελίδα www.zagori.gov.gr και στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου