oaednews

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) με αιτήματα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
  • Να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ
  • Να σταματήσει το κυνήγι προς τους σπουδαστές που έχουν λάβει επίδομα ανεργίας ή άλλο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ και τους ζητείται πίσω.
  • Ο χρόνος κατάρτισης να μετρηθεί κανονικά σαν χρόνος ανεργίας.
  • Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών.
Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός έχει εντείνει τις παραπάνω απαράδεκτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα με την αιτιολογία ότι οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ δεν είναι διαθέσιμοι για εργασία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να θεωρηθούν και άνεργοι, κάτι που διαψεύδεται από το γεγονός ότι εκατοντάδες σπουδαστές αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να παρακολουθήσουν κάποιο ΙΕΚ ακριβώς γιατί είναι άνεργοι και αναζητούν ένα «χαρτί» που ίσως τους βοηθήσει να βρουν δουλειά.
Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στις 2 μμ στο σταθμό του Μετρό στον Άλιμο και πορεύτηκαν προς τα κεντρικά του ΟΑΕΔ φωνάζοντας τα συνθήματά τους: «Ζητάνε επιδόματα, μας παίρνουνε τις κάρτες, αγώνας μόνη λύση, τέρμα οι αυταπάτες». Αντιπροσωπεία του ΣΥΣΔΙΕΚ εξέθεσε τα αιτήματα των σπουδαστών στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΔ, το οποίο είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση για σήμερα, με το συγκεκριμένο ζήτημα να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΣΔΙΕΚ, Σπύρος Κακαβούλης, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους σπουδαστές ότι προς το παρόν δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση και πως, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει το ΔΣ του ΟΑΕΔ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου