oaednews

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

«Περί Χρημάτων και Σατύρων» Από τη Θεατρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ



Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ 2016





Η Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ παρουσιάζει στις 1, 2 & 3 Ιουλίου, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», την καινούργια της παράσταση «Περί Χρημάτων και Σατύρων», μία μαύρη επιθεωρησιακή σάτιρα για την εξουσία του χρήματος στη ζωή μας και τη διαστρέβλωση των κοινωνικών αξιών. Πως ϕτάσαμε να γίνουμε δέσμιοι του χρήματος; Ποιες νοοτροπίες και ψευδαισθήσεις του νεοέλληνα τον οδήγησαν να ταυτίσει την ευτυχία με την εξουσία, να αναλώνεται σε ένα αέναο κυνήγι του χρήματος και να θεωρεί το ατομικό του συμϕέρον πιο σημαντικό από τις ανθρώπινες σχέσεις και το συλλογικό καλό; 


Η παράσταση, που έχει επιθεωρησιακή δομή και ισορροπεί ανάμεσα στο παράλογο και τον ρεαλισμό, αποτελεί μια ενοποιημένη διασκευή δύο σημαντικών κι επίκαιρων νεοελληνικών θεατρικών έργων, του «Ω Τι Κόσμος Μπαμπά» του Κώστα Μουρσελά και του «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» του Μανόλη Κορρέ. Αν και τα δυο αυτά έργα, γράϕτηκαν σε διαϕορετικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας -το πρώτο κατά την περίοδο της Χούντας, και το δεύτερο στα τέλη της δεκαετίας του ’80- εντούτοις ασκούν εξίσου αιχμηρά και με χιούμορ οξύτατη κοινωνική σάτιρα και κριτική, καθρεϕτίζοντας τα παραστρατημένα όνειρα, τις αλλοιωμένες συνειδήσεις και την ηθική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.



Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ 2016
«Περί Χρημάτων και Σατύρων»

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» - Ακαδημίας 3, Αθήνα. Τηλ: 2103636144 – 2103625520
Ημέρες και ώρες Παραστάσεων: 1, 2, 3 Ιουλίου 2016, ώρα 20.00
Διάρκεια: 120 λεπτά (15 λεπτά διάλειμμα)

Είσοδος Ελεύθερη

Σημαντική Σημείωση: Συνιστούμε την έγκαιρη προσέλευση του κοινού στο θέατρο τις ημέρες των παραστάσεων, καθώς θα δοθεί αριθμός προτεραιότητας και δεν θα γίνονται κρατήσεις.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Χατζηνικολάου. Σύνθεση & Ενορχήστρωση τραγουδιών: Στέλιος Αλύσανδρος. Μουσική Επιμέλεια: Στέλιος Αλύσανδρος, Χριστίνα Χατζηνικολάου. Σκηνογραϕία- Ενδυματολογία: Μαρία Καραθάνου. Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος. Χτενίσματα Θιάσου: Στέλιος Κούλης. Μακιγιάζ: Μαρία-Λουίζα Χαραλαμπίδη. Επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος. Φροντιστήριο: Κατερίνα Χανιωτάκη. Αϕίσα & Πρόγραμμα: Κώστας Καρβέλης.

Παίζουν (με αλϕαβητική σειρά):
Ευτυχία Αλεβιζάτου, Θωμαΐς Βέκιου, Πελαγία Βουϊδάσκη, Χριστίνα Δεμερλιώτου, Ευαγγελία Διαμαντή, Ανδρονίκη Ζολώτα, Άρης Καλογερόπουλος, Ευαγγελία Μακαντάση, Δώρα Μπάρζη, Θεανώ Νιώτη, Φώτης Παναγόπουλος, Μάρθα Παπαδοπούλου, Άννα Παπαρούπα, Μαρία Ροδοπούλου, Μανώλης Χανιωτάκης, Ευαγγελία Χαραλαμπέα

Ευχαριστούμε:
Το Δ.Σ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ για την έμπρακτη θερμή υποστήριξη του.

Τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και την Περιϕερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων.

Τον κ. Κώστα Μουρσελά.

Το «Σπίτι της Γιαγιάς» για την ευγενική παραχώρηση επίπλων και σκηνικών αντικειμένων.

Την κα. Αλεξάνδρα Μιχαιρίνα για την επιμέλεια των προσκλήσεων και τις εκτυπώσεις προσκλήσεων, αϕισών και προγραμμάτων.

1 σχόλιο: