oaednews

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τα νέα προγράμματα voucher



Αλλαγές, με στόχο οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, σε σχέση με παλαιότερα, αλλά και να τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, εμπεριέχονται στα προγράμματα voucher που πρόκειται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από το υπουργείο Εργασίας.
Ουσιαστικά, τα προγράμματα ανασχεδιάστηκαν από την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, διατηρώντας όμως τον ίδιο προϋπολογισμό. 


Όπως προκύπτει από αυτό τον ανασχεδιασμό, το πρώτο πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινωθεί εντός Φεβρουαρίου, αφορά 26.000 ανέργους, ηλικίας από 29 έως 64 ετών. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 112 εκατ ευρώ και με τις αλλαγές που έγιναν, προστέθηκαν άλλοι 10.000 άνεργοι. Βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα voucher, είναι ότι όλοι οι ωφελούμενοι θα πρέπει να λάβουν, εκτός από τις πιο υψηλές αποδοχές, και εγγυημένη απασχόληση για ένα εξάμηνο. Αντίθετα, στον αρχικό σχεδιασμό, η εγγυημένη απασχόληση αφορούσε μόνο το 1/4 των ωφελούμενων. Για να επιτευχθούν υψηλότερες αποδοχές για τους ωφελούμενους, υπήρξε διαφοροποίηση στην αναλογία κατανομής των κονδυλίων. Στο εξής το 80% του προϋπολογισμού των προγραμμάτων voucher θα καταλήγει για την ενίσχυση των ανέργων και το 20% θα αποδίδεται στους φορείς κατάρτισης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το 75% του προϋπολογισμού κατέληγε στους φορείς κατάρτισης και μόλις το 25% στους ανέργους – ωφελούμενους. Έτσι, υπολογίζεται ότι, τα προγράμματα voucher, θα αποφέρουν στους ωφελούμενους έως 5.500 ευρώ, μαζί με την εργοδοτική εισφορά, ποσό αισθητά υψηλότερο σε σχέση με τα 1.600 ευρώ που λάμβανε έως τώρα. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των 26.000 ωφελούμενων είναι ότι θα αφορά, όχι τρεις κλάδους, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά οκτώ κλάδους, μεταξύ των οποίων και το εμπόριο, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών και τα logistics. Επίσης, θα αφορά και 43 ειδικότητες.
του Βασίλη Αγγελόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου