oaednews

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Άγρια επεισόδια με τραυματίες σε πορεία για την ανεργία στην Τυνησία

«Η εργασία είναι δικαίωμα» Παντού

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε το απόγευμα στην φτωχή πόλη Κασερίν τηςκεντρικής Τυνησίας, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα μεταξύ πλήθους διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την υψηλή ανεργία και αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διασκορπίσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη στην Κασερίν, μετά την αυτοκτονία το Σάββατο του 28χρονου ανέργου Ρίντα Γιαχιάουι, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε σε έναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης, κοντά στο κυβερνείο
Το πρωί περίπου 500 άτομα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ή 1.000, σύμφωνα με ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κυβερνείου, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η εργασία είναι δικαίωμα».

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους απειλήσουν να αυτοκτονήσουν, ενώ άλλοι πέταξαν πέτρες και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος.
«Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κυνήγησαν τους διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης και έκαναν χρήση δακρυγόνων», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο Χάτεμ Σαλί, αυτόπτης μάρτυρας.
«Δεκατέσσερις άνθρωποι εισήχθησαν στο περιφερειακό νοσοκομείο, όλοι με ελαφριά τραύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της Κασερίν, Σεντλί Μπουαλέγκ.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως στρατιώτες και αστυνομικοί απέτρεψαν τους διαδηλωτές από το εισβάλουν στο κυβερνείο. Η πόλη Κασερίν είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, με την ανεργία στο 30%.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ότι επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη από τις 18:00 ως τις 05:00 αύριο (τοπική ώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου