oaednews

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



            Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών λειτουργών  Ο.Α.Ε.Δ. Νοτιοδυτικής Ελλάδος, κατά την εκλογοαπολογιστική της Συνέλευση που έγινε στις 23/06/2016 στην Πάτρα, εξέδωσε ομόφωνα πλην ενός, το παρακάτω ψήφισμα:
            Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών λειτουργών  Ο.Α.Ε.Δ. Νοτιοδυτικής Ελλάδος, με αφορμή τις αναρτήσεις της «ΑΤΑΞΙΑΣ», στην ιστοσελίδα EDUC OAED και με e-mail που έχουν σταλθεί σε πολλούς παραλήπτες και αφορούν τη δράση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και προσωπικές αναφορές στον Πρόεδρο της και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΛ, εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τις αήθεις  προσωπικές επιθέσεις στους εκλεγμένους συνδικαλιστές.

            Η αντιπαράθεση, για να είναι θεμιτή, πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές, να χρησιμοποιούνται επιχειρήματα και εάν υπάρχουν καταγγελίες να εκφράζονται συγκεκριμένα, με στοιχεία και με ονοματεπώνυμα.
            Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια που υπονομεύει την εκπαίδευση και το θεσμό Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., και πολύ περισσότερο όταν με δημοσιεύματα ζητούν τη κατάργησή της.
            Δεν θα επιτρέψουμε, αυτή τη δύσκολη περίοδο που ο κλάδος μας δίνει αγώνα ύπαρξης για το μέλλον της Εκπαίδευσης - Μαθητείας του Οργανισμού, να συκοφαντούν την εκπαιδευτική δράση του, που εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Μαθητείας στη χώρα μας από το 1952. 
Οι νέοι-ες (κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών),  πρέπει  να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν για την εκπαίδευσή τους τις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ που εφαρμόζουν το Δυικό σύστημα εκπαίδευσης σε καταξιωμένα τεχνικά Επαγγέλματα με ασφάλεια, ενώ παράλληλα τους προσφέρει κοινωνικές και οικονομικές παροχές, συμπληρώνοντας τις περισσότερες φορές το λιγοστό οικογενειακό τους εισόδημα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου