oaednews

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κατάταξη σε νέα μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς

Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν, ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατάταξη των Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στο νέο Βαθμολόγιο και Μισθολόγιο. Εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποσυνδεθεί πλήρως το Βαθμολόγιο από το μισθό των υπαλλήλων.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα Μισθολογικά κλιμάκια για την κατάταξη των υπαλλήλων
ανάλογα με την κατηγορία  εκπαίδευσης είναι τα εξής: δεκαεννέα (19) για τους υπαλλήλους των κατηγοριών Τ.Ε. και Π.Ε. και δεκατρία (13) για τους υπαλλήλους των κατηγοριών Υ.Ε. και Δ.Ε. 
Οι υπάλληλοι των κατηγοριών Τ.Ε. και Π.Ε. εξελίσσονται σε αυτά με εισαγωγικό το Μ.Κ. 1 και καταληκτικό το Μ.Κ. 19, ενώ των κατηγοριών Υ.Ε. και Δ.Ε. με εισαγωγικό το Μ.Κ. 1 και καταληκτικό το Μ.Κ. 13. Με την παρ. 2 προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι των κατηγοριών Τ.Ε. ή Π.Ε. χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) ή Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) αντίστοιχα, ή ισότιμο με αυτά, εξελίσσονται στα Μ.Κ. της Δ.Ε. κατηγορίας με εισαγωγικό το Μ.Κ. 2 αυτής. 
Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) Μ.Κ. (4 χρόνια) στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ. (12 χρόνια). 
Οικογενειακή παροχή Επίσης με την απόφαση ορίζεται ότι για την ενίσχυση της οικογένειας των υπαλλήλων, που εμπίπτουν στις διατάξεις του παρόντος νόμου, χορηγείται μηνιαία οικογενειακή παροχή, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων, ως εξής: Για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον, η παροχή ορίζεται σε : πενήντα (50) ευρώ για ένα τέκνο, εβδομήντα (70) ευρώ συνολικά για δύο τέκνα, εκατόν είκοσι (120) ευρώ συνολικά για τρία τέκνα, εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ συνολικά για τέσσερα τέκνα και επιπλέον.
Οι όποιες οικονομικές διαφορές προκύψουν από την κατάταξη των Υπαλλήλων  θα έχουν αναδρομική ισχύ απο 1/1/2016

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ Π.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΩΣ 7ΕΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΕΚ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή