oaednews

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος διεκδικεί κτίρια του ΟΑΕΔ

Την στέγαση νέων και υφιστάμενων δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, σε ακίνητα του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε εργατικές κατοικίες της Πάτρας, επιδιώκει η δημοτική αρχή.
Πρόκειται κυρίως για γραφεία, αλλά και αίθουσες συγκέντρωσης (μικρών εκδηλώσεων), ορισμένα από τα οποία είχαν παραχωρηθεί στο δήμο προ δεκαετίας. Ο δήμος ξεκίνησε την διαδικασία της ανανέωσης στην παραχώρηση της χρήσης από πέρσι με υπόδειξη του ΟΑΕΔ, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν υπόχρεος να μισθώσει τα ακίνητα από τον οργανισμό. Πριν από δύο εβδομάδες το τμήμα οργάνωσης του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον δήμο ότι για να του παραχωρηθούν τα ακίνητα που ενδιαφέρεται, οφείλει να τροποποιήσει προηγούμενη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (περσινή). Κάτι που έγινε από την πλευρά του Δήμου.
Η τροποποιημένη απόφαση του Σώματος αφορά στα παρακάτω ακίνητα:
>Την εκ νέου παραχώρηση δύο καταστημάτων, εμβαδού 38.80 τμ. και 37.80τ.μ. και μίας αίθουσας συγκέντρωσης , εμβαδού 68 τμ. που βρίσκονται στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Εγλυκάδας και την παράταση του χρόνου σύμβασης του χρησιδανείου για επιπλέον δέκα χρόνια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στέγασης Νηπιαγωγείου.
>Την παραχώρηση της χρήσης αίθουσας εμβαδού 119,50 τμ, των εργατικών κατοικιών στα Ζαρουχλέικα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων των περίοικων για δέκα χρόνια.
>Την εκ νέου παραχώρηση των καταστημάτων και αιθουσών για επιπλέον δέκα χρόνια που βρίσκονται: α) Στον οικισμό «ΠΑΤΡΑ IV» της περιοχής Ταραμπούρα, δηλαδή: Εννέα καταστήματα και μίας αίθουσας εμβαδού 97,80τ.μ., προκειμένου να στεγαστούν τα γραφεία του νοτίου διαμερίσματος και να λειτουργήσει παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, β) Στον οικισμό «ΠΑΤΡΑ V», των παλαιών εργατικών κατοικιών της Εγλυκάδας τέσσερα καταστήματα και μια αίθουσα συγκέντρωσης εμβαδού 62 τ.μ., για τη λειτουργία παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και την στέγαση των γραφείων του δημοτικού διαμερίσματος.

1 σχόλιο:

  1. Στο ΚΠΑ 2 Αιγάλεω υπάρχουν όροφοι που έχουν χρόνια να ανοίξουν.Θα μπορούσαν να στεγάσουν άλλες υπηρεσίες.Έχουμε και χώρο στάθμευσης που διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή