oaednews

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τι είπε η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη για τον Οργανισμό και την ανεργία

Στην αναβάθμιση του ρόλου του ΟΑΕΔ, με την καθιέρωση μιας νέας σχέσης ανέργων κι επιχειρήσεων, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την κάλυψη θέσεων εργασίας, με τη βοήθεια των εργασιακών του συμβούλων, αναφέρθηκε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε δηλώσεις της στο «Ράδιο Κρήτη» και στον Λευτέρη Βαρδάκη.

Σκοπός της τριήμερης επίσκεψης της διοκήτριας, στο νησί, είναι η επαφή με τις τοπικές υπηρεσίες, τα τοπικά καταστήματα και τους προϊσταμένους των τμημάτων ΟΑΕΔ προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των ανέργων αλλά και ο επαναπροσδιορισμός του φορέα, απέναντι τους.
"Η κατάσταση έχει βελτιωθεί κυρίως στην καθαρή αύξηση της απασχόλησης, και στην πτωτική τάση 1,5 ποσοστιαίας μονάδας στην ανεργία", αναφέρει η κα Καραμεσίνη.
Μοναδική ελπίδα στις μεταξύ σχέσεις των ανέργων- επιχειρήσεων είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εφαρμογή του νέου μοντέλου σχέσεων μεταξύ ανέργων και επιχειρήσεων, επισημαίνει.
Όσο αφορά αυτό το νέο μοντέλο ενεργοποίησης του Ο ΟΑΕΔ, η κα Καραμεσίνη, δηλώνει: ο φορέας το επόμενο διάστημα θα εφαρμόσει τα πρόγραμμα κοινωφελούς επιχειρήσεων, με πλήρη έλεγχο των στοιχείων των ανέργων κατά την είσοδο τους όσο και στην έξοδο τους από το πρόγραμμα, αποβλέποντας σε περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις αλλά και τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, στις ηλικίες 18-24 και 25-29 νέων ανέργων.
Οι εργασιακοί μας σύμβουλοι θα κάνουν όλη την δουλειά, θα βρίσκονται ανάμεσα στους ανέργους και στις επιχειρήσεις και θα κατευθύνουν τους 1.600.000 χρήστες και τις 70.000 επιχειρήσεις που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στα ηλεκτρονική μητρώα του ΟΑΕΔ, αναφέρει η  διοικήτρια του Οργανισμού.
Το ίδιο θα συμβεί και με την ανεργία στην Κρήτη, η οποία έχει ιδιαιτερότητα στην αύξηση της εποχικής απασχόλησης και στα υψηλά ποσοστά εποχικής ανεργίας. Η ευλογία του καλοκαιριού γίνεται υψηλή ανεργία τον χειμώνα, ολοκληρώνει η κα Καραμεσίνη.
Στην τριήµερη επίσκεψη της στην Κρήτη η διοικήτρια θα επισκεφτεί τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας και ΙΕΚ Ηρακλείου του ΟΑΕΔ, τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε Αλικαρνασσό και Ηράκλειο αλλά και  την Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Κρήτης.
Ενώ σήμερα το µεσηµέρι θα συναντηθεί µε τους εργαζόµενους στην Περιφερειακή ∆ιεύθυνσης Κρήτης, για να συζητήσει θέµατα που αφορούν την αναδιοργάνωση του Οργανισµού και τις νέες δράσεις που προωθούνται. Στη συνέχεια θα συναντηθεί µε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕ∆ Κρήτης.
Επιμέλεια Μάρα Μπέκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου