oaednews

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της διαγραφής σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ από τον ΟΑΕΔ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του Συριζα Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε χθές με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα. Μ. Καραμεσίνη ώστε να συζητήσουν και να εξετάσουν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις διαγραφές των ανέργων που φοιτούν στα δημόσια ΙΕΚ. Ο ΟΑΕΔ με το υπ’ αριθμ. 2901/14-01-2014 έγγραφό του, θεωρεί ότι οι καταρτιζόμενοι στα ΙΕΚ δεν επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, να θεωρούν το δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων, με τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τακτική επιδότηση ανεργίας, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι προς απασχόληση στην αγορά εργασίας.

Το θέμα σχετικά με την κατάρτιση στα ΙΕΚ και την κάρτα ανεργίας, είχε ήδη τεθεί από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στις 9 Ιουνίου 2015 προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η πρόσφατη ενεργοποίηση του θέματος εκ μέρους του ΟΑΕΔ οδήγησε σε συνάντηση της Μερόπης Τζούφη πριν δύο εβδομάδες με φοιτητές των δημοσίων ΙΕΚ που βρίσκονταν σε κινητοποίηση λόγω της επικείμενης διαγραφής από τα μητρώα του οργανισμού και της απαίτησης επιστροφής των χορηγηθέντων επιδομάτων.
Ακολούθησε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τζούφη, Δ. Μπαξεβανάκη με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, για την αναζήτηση λύσης σε συννενόηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.


Στην πρόσφατη συνάντηση με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, η κ. Τζούφη έθεσε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση λύση ώστε να σταματήσουν οι διαγραφές, μέχρι την νομοθετική επίλυση του ζητήματος.
Η κ. Καραμεσίνη από την πλευρά της, έχοντας εποπτεία του προβλήματος, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιλύει το ζήτημα με θετικό τρόπο ως προς τους σπουδαστές των ΙΕΚ και η οποία θα παρουσιαστεί άμεσα, ύστερα από συζήτηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

8 σχόλια:

  1. ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ...ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΑΚΙΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΠΩΣ Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ...ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ...ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εγκύκλιοι που ερμηνεύουν τους νόμους και την ευρωπαική οδηγία για το ποιος είναι σπουδαστής και ποιος είναι άνεργος υπήρχαν και υπάρχουν.
      Εφαρμόζονται όχι κατά περίπτωση ή όπως μας αρέσει, αλλά καθολικά και επειδή είναι ο ΝΟΜΟΣ.
      Αν αλλάξει ο νόμος, αλλάζουν και οι εγκύκλιοι.
      Όλα τα άλλα είναι μπούρδες συνάδελφε(?).

      Διαγραφή
  2. μεγαλυτερο κακο απ το οτι κανετε βλακιες ειναι οτι βγαινετε και τις υπερασπίζεστε... Μπουρδες συναδελφε ειναι αυτα που λες..αλλου μιλατε για νομους κι αλλου τους γραφετε στα παλια σας τα παπουτσια..Ο νομος φιλε μου, γιατι μας τα παιζεις και γνωστης, πρεπει να εχει στοιχεια δικαιοσυνης...ποσο λογικο φαινεται στον εγκεφαλο σου οι φοιτητες ΑΕΙ να εχουν δικαιωμα στην επιδοτηση ανεργίας και οι σπουδαστες ΙΕΚ οχι; και επειδη αναφερεσαι σε εγκυκλιους αστο καλυτερα...σας μαθαμε καλα...αλλα αντι αλλων..ο,τι να ναι...τουρλουμπουκι... ασχοληθειτε με τιποτε αλλο...να δουμε ποιος θα τρεχει απο εσας στα δικαστηρια τωρα..Σας επισασε το σφιξιμο με τους σπουδαστες ΙΕΚ...ολα τα αλλα τα λυσατε...η βλακια τερματισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο ποτε η ευρωπαϊκη οδηγια ειναι υποχρεωτικη ρε λεβεντες της Διοικησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ενσωματώνεται με νόμο στο εθνικό δίκαιο

      Διαγραφή
  4. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ...ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΣΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ.
    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε 5/6/2016 12.19μμ συμφωνώ απόλυτα με το << από εγκυκλιους αστο καλυτερα...σας μαθαμε καλα...αλλα αντι αλλων..ο,τι να ναι...τουρλουμπουκι... >> Εν αναμονή εθελοντικής κινητικότητας να ηρεμήσουμε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή