oaednews

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Ανάγκη θεσμοθέτησης Συνηγόρου του Δημοσίου Υπαλλήλου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 212 / 1 -2 – 2016
Προς Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
κ. Χρ. Βερναρδάκη
Κοιν. 1.ΑΔΕΔΥ
2.Συνήγορο του Πολίτη
          Θέμα: «Σχετικά με την ανάγκη θεσμοθέτησης Συνηγόρου του Δημοσίου Υπαλλήλου»

Η Δημόσια Διοίκηση αποτελεί έναν βασικό πυλώνα του κράτους και με την έννοια αυτή η προστασία της, η αναβάθμισή της και η καλή λειτουργία της σχετίζεται με την ορθή, άμεση και  αμερόληπτη  επίλυση θεμάτων, τα οποία αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση του δημοσίου υπαλλήλου. Στην έννοια της υπηρεσιακής κατάστασης εντάσσεται οποιοδήποτε ζήτημα ανακύπτει, λόγω ένταξης ορισμένου προσώπου στο δημόσιο, ανεξαρτήτως της έννομης σχέσης απασχόλησης, όπως μισθοί, μισθολογικές ή βαθμολογικές προαγωγές, μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις, επιδόματα, άδειες, πειθαρχικά θέματα, κ.λπ


Καθώς η δημόσια διοίκηση συνεχίζει να κουβαλάει με εμμονή τις παθογένειες του παρελθόντος, καθιστώντας τους δημοσίους υπαλλήλους έρμαια της κακοδιοίκησης, οι υπάλληλοι αισθάνονται πολλές φορές ανυπεράσπιστοι. Αυτό απορρέει από το γεγονός ότι η ιεραρχία ή  οι πολιτικές διοικήσεις δεν αποδεικνύονται πάντα οι καλύτεροι εφαρμοστές του δικαίου και δύσκολα ο δημόσιος υπάλληλος τολμά να αναφερθεί  στους ανωτέρω του, αισθανόμενος ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ίσης αντιμετώπισης , εχεμύθειας  και αμεροληψίας  των διαδικασιών.

Για  τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας από τη μέχρι τώρα καλή λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη και επειδή στις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη δεν περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών,θεωρούμε απαραίτητη την εισαγωγή ενός θεσμικού πλαισίου με το οποίο θα καθιερώνεται ο Συνήγορος του Δημοσίου Υπαλλήλου (ΣΔΥ) είτε ενταγμένος στο θεσμικό πλαίσιο του Συνηγόρου του Πολίτη είτε με τη δημιουργία μιας νέας Ανεξάρτητης Αρχής.
Με τη θέσπιση του ΣΔΥ πιστεύουμε ότι και ο Δημόσιος Υπάλληλος θα αισθανθεί την απαιτούμενη προστασία από φαινόμενα κακοδιοίκησης, θα δοθεί η δυνατότητα να εισαχθούν διατάξεις προστατευτικές του δικαίου και της καλής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και θα αποκατασταθεί και το περί δικαίου αίσθημα. 

6 σχόλια:

  1. ΒΛΕΠΩ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ!!! ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ, ΚΑΛΩΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΟΜΩΣ :ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Η ΟΧΙ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ Η ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΑΝ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΕ Η' ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ (ΓΙΑΦΚΕΣ), ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Π.Χ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.ΜΕ ΑΡΧΕΣ Π.Χ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΨΥΞΗ.ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ?ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΠΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ.ΑΝ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CALL CENTER ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΠΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΧΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΚΙΕΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ. ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ, ΤΠΟΥΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ? ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 4/2/2016, 6.40ΜΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΠΑ ΠΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή