oaednews

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Διαγωνισμός καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση


Διαγωνισμό για καινοτόμες υπηρεσίες που δεν διατίθενται ήδη στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων για απλούστευση διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση οργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού θα υλοποιηθεί ο 1oς διαγωνισμός «ΙΤ4Gov» με στόχο να αναδείξει, να πιστοποιήσει, να αξιοποιήσει και να επιβραβεύσει καινοτόμες εφαρμογές για «τη διοικητική μεταρρύθμιση» βασισμένες στις νέες τεχνολογίες.
Οι εφαρμογές που αναζητούνται πρέπει να βελτιώνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες θεματικές ενότητες: Διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης, Διαδικασίες εσωτερικής επικοινωνίας και εργασιών (Back office), Αξιοποίηση διαθέσιμων ανοιχτών δεδομένων για την προσφορά Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας ή/και την εξέλιξη των υφιστάμενων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών κ.λπ.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα μεμονωμένα ή οργανωμένα σε ομάδες και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει 11 Ιανουαρίου 2016 στις 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι την 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 15:00.

Στους τρεις νικητές θα απονεμηθούν έπαθλα: 1ο βραβείο 4.000 ευρώ, 2ο βραβείο 2.000 ευρώ και 3ο βραβείο 1.000 ευρώ.

Για τις εφαρμογές που θα βραβευθούν, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα εξαγοράς με το ποσό των 10.000 ευρώ εκάστη.

Το ΥΠΕΣΔΑ παρέχει βεβαίωση διάκρισης στις εφαρμογές που θα διακριθούν και θα παρουσιαστούν στην τελετή βράβευσης.

Οι βραβευθέντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να εστιάσουν εντατικά στην ανάπτυξη της εφαρμογής τους. Συγκεκριμένα το ΥΠΕΣΔΑ θα τους καθοδηγήσει προκειμένου να αναζητήσουν συνεργασίες και να επιδιώξουν συνέργειες με εξειδικευμένους φορείς/επιχειρήσεις ικανούς να αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δυναμική και την αξία της. Ταυτόχρονα θα μεριμνήσει για τις απαραίτητες συνέργειες των συμμετεχόντων με τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου για την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.


Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον διαγωνισμό (προϋποθέσεις συμμετοχής, τρόπος υποβολής προτάσεων κ.ά.) μπορούν να αναζητηθούν στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.ydmed.gov.gr.

3 σχόλια:

  1. ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΑ. ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι δεν καταλαβαινεις; λεφτα δεν υπάρχουν και ζητουν ιδεες για να τις αγορασουν εναντι φιλοδωρηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή