oaednews

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για πιθανά σενάρια πρόσθετης παρακράτησης εισφορών

Θέμα: «Οι άνεργοι θα στηρίξουν τις συντάξεις;»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα που δημιούργησαν στα ασφαλιστικά ταμεία οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθετη παρακράτηση από το ΙΚΑ των εισφορών που καταβάλλονται υπέρ ΟΑΕΔ, δηλαδή υπέρ των ανέργων από εργαζόμενους και εργοδότες.

·         Επειδή η ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
·         Επειδή τα χρήματα που «οφείλει» το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ - χρήματα που έπρεπε να έχουν διατεθεί ήδη στους ανέργους - ξεπερνούν τα 10δις
·         Επειδή η παρακράτηση για τη «μεσολάβηση» του ΙΚΑ είναι ήδη στο 30% με  το νόμο Κουτρουμάνη


Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία πρόσθετη παρακράτηση των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών και την καλούμε να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του νόμου που προβλέπει η  καταβολή των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ να γίνεται άμεσα στον Οργανισμό και χωρίς τη μεσολάβηση του ΙΚΑ.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας έπρεπε να αποτελεί μείζον εθνικό θέμα και θα βοηθούσε ουσιαστικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης φαίνεται πως είναι να «κλέψουμε» από τους ανέργους για να καλύψουμε τους συνταξιούχους, αλλά και να αφήσουμε τον μεγάλο πλούτο στο απυρόβλητο.

Ως Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ διεκδικούμε εδώ και χρόνια το αυτονόητο! Για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο ΟΑΕΔ στον ρόλο του και για να υπάρξει μια στοιχειώδης στήριξη στους ανέργους θα πρέπει οι πόροι που εισπράττονται γι αυτόν τον σκοπό ακριβώς, να αποδίδονται άμεσα και εξ ολοκλήρου στον ΟΑΕΔ.
Δεν θα δεχθούμε και δεν θα δεχθεί η κοινωνία την περαιτέρω απαξίωση των ανέργων και του Οργανισμού που έχει ταχθεί στην αντιμετώπιση της ανεργίας. 

ΥΓ Σε προφορική επικοινωνία της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Εργασίας, διαψεύδονται τα σχετικά δημοσιεύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου