oaednews

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δύναμη Ανανέωσης στη Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

        Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη νέα, μια παράταξη που δημιουργήθηκε σε μια κρίσιμη για το μέλλον του συλλόγου μας, καμπή. Επιθυμεί να ενεργοποιήσει τις συλλογικές δυνάμεις σε ένα σύλλογο που ταλαιπωρείται αρκετά χρόνια, αλλά και να του προσδώσει το κύρος εκείνο που χρειάζεται ως ένα συλλογικό όργανο εκπροσώπησης ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη που δημιουργήθηκε θέλοντας να συγκλίνει διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές και πολιτικές απόψεις σε ένα κοινό στόχο. Την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συλλόγου μας ένα σύλλογο που θα μπορεί να παρεμβαίνει και θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, με ιδέες και πρωτοβουλίες στην Κεντρική Διοίκηση.

Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη που δεν αποδέχεται καμία κομματική εξάρτηση. Οι κομματικές εξαρτήσεις αποδυνάμωσαν και αποδυναμώνουν τις συνολικές μας διεκδικήσεις. Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και άρα η αφετηρία στην διεκδίκηση των λύσεων και προτάσεων θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συζητήσεων των συναδέλφων και των εκπροσώπων τους και όχι των κομματικών παρατάξεων.
Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη που πιστεύει στην συλλογικότητα και στην συμμετοχικότητα, πιστεύει στο Ανθρώπινο Δυναμικό των Στελεχών των Υπηρεσιών μας, στην γνώση τους πάνω στα αντικείμενα και επιθυμεί να ενεργοποιήσει αυτή τη γνώση μέσα από κίνητρα και δράσεις που θα επιλεγούν.
Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη που προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη της προστασίας της θεσμικής λειτουργίας του συλλόγου. Οι παραγοντισμοί, η εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής ιδιότητας για υπηρεσιακή ανέλιξη, ο καθεστωτισμός που επέρχεται με την μετά από πολλά χρόνια παραμονή σε υψηλές συνδικαλιστικές θέσεις, τα προσωπικά ρουσφέτια αποτελούν ασυμβίβαστα για μάς και διεκδικούμε καταστατικά να δημιουργήσουμε εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέπουν τέτοια φαινόμενα
Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη που σαν κεντρικό χαρακτηριστικό της λογικής της, αποτελούν οι γενικές συνελεύσεις, οι υπηρεσιακές μικρές συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις, οι ομάδες επεξεργασίας προτάσεων. Οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την συλλογική δράση του συνόλου των συναδέλφων. Οι συνδικαλιστές πρέπει να εμπνεύσουν, δεν είναι οι ειδικοί που τα γνωρίζουν όλα, πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους συναδέλφους για να ακούσουν και να μάθουν από αυτούς.   
Η Δύναμη Ανανέωσης είναι μια παράταξη που πιστεύει σε ένα Αναβαθμισμένο, Στρατηγικό, Αυτόνομο (οικονομικά και διοικητικά) Δημόσιο Οργανισμό.
Ένας  Οργανισμός που θα έπρεπε εδώ και τουλάχιστον 5 και παραπάνω χρόνια να λειτουργεί ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είναι το κυρίαρχο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ εργαλείο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην χώρα μας,  στο κομμάτι της ανεργίας.
Ένας Οργανισμός που θα έπρεπε και θα πρέπει να διαθέτει ικανούς πόρους για να εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές. Ένας Οργανισμός που ΑΥΤΟΝΟΜΑ θα σχεδίαζε και θα εφάρμοζε εργαλεία παρέμβασης στην αγορά εργασίας συνολικά.
Έναν ΔΗΜΟΣΙΟ Οργανισμό γιατί μόνο έτσι μπορεί να προστατευτούν οι άνεργοι συμπολίτες μας από διάφορους επίδοξους να αναλάβουν ρόλο οργανισμούς .
Η Δύναμη Ανανέωσης  είναι μια παράταξη που στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχουν συνάδελφοι που δεν πιστεύουν στην κομματοκρατία τον παραγοντισμό  το προσωπικό ρουσφέτι και στην εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής ιδιότητας για προσωπικό όφελος. Στα ψηφοδέλτια της Δύναμης Ανανέωσης συμμετέχουν συνάδελφοι πού ήταν πάντα απέναντι και αντίπαλοι σε τέτοιες πρακτικές οι οποίες φαίνεται ότι, ενδεχόμενα ενίσχυσαν φαινόμενα όπως το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που ταλανίζει τον Οργανισμό μας. Αυτή η εκλογική διαδικασία αφορά και στην εκλογή αντιπροσώπων στο ανώτερο όργανο εκπροσώπησής μας την Ομοσπονδία. Όλες οι δυνάμεις αποτυπώνονται στις ευρύτερες παραταξιακές συγκλίσεις μέσα στον συνδικαλιστικό χώρο του ΟΑΕΔ. Θέλουμε οι εκπρόσωποι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ   που θα εκλεγούν να υπηρετούν τις αρχές μας, και να αντιδράσουν στις πρακτικές της λειτουργίας τέτοιων φαινομένων, σε όλα τα όργανα. Ομοσπονδία, Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συναδέλφισσες /οι
Η Δύναμη Ανανέωσης , είμαστε  μια ομάδα εργαζομένων που με μεράκι, ιδέες, όρεξη και πείσμα θέλουν να προβάλλουν το συλλογικό παρά το ατομικό. Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε επιτέλους την λειτουργία του συλλόγου έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να αισθανθούμε ότι δίπλα μας υπάρχει ένα πραγματικά συλλογικό όργανο που δεν κατευθύνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μόνο από ένα άτομο.  
 Οι Υποψήφιοι της Δύναμης Ανανέωσης για το Δ.Σ της Ένωσής μας

1.     Δεληστάθης Βασίλειος
2.     Καραηλιού Ηλίας
3.     Μακρή Κλεονίκη
4.     Ματσαγγάνη Στεργιαννή
5.     Μήλιου Σταυρούλα
6.     Μπαζιάνας Γεώργιος
7.     Μπασακάκη Ελένη
8.     Νταφούλη Σταματία
9.     Σαλόγιαννος Βασίλειος

Οι Υποψήφιοι της Δύναμης Ανανέωσης για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

1.     Δεληστάθης Βασίλειος
2.     Καστρινάκης Μιχάλης
3.     Μακρή Κλεονίκη
4.     Ματσαγγάνη Στεργιαννή
5.     Μήλιου Σταυρούλα
6.     Μπαζιάνας Γεώργιος
7.     Μπασακάκη Ελένη
8.     Νταφούλη Σταματία

11 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στη Δύναμη Ανανέωσης, νομίζω ότι μια δύναμη ανανέωσης είναι αναγκαία στη Θεσσαλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΚΕ ΤΟΥ ΤΣΑΛΑΒΟΥ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ Δυναμικό Ψηφοδέλτιο... Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ομοσπονδια θα επρεπε για λογους δεοντολογιας και ισης μεταχειρισης απέναντι στους συνδυασμους και ενοψει των εκλογων της Παρασκευης να ζητησει και να δημοσιευσει τις ανακοινωσεις-ψ ηφοδελτια και των αλλων συνδυασμων της Κεντρικης Ελλαδας. Αποσκοπει καπου η μονομερης δημοσιευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μπερδεύεσαι! Αλλο θεσμικός ρόλος και αλλο προσωπικές απόψεις! Στηρίζω φυσικά το ψηφοδέλτιο " δύναμη ανανέωσης" όπως η ΔΑΚΕ στηρίζει φαντάζομαι το δικό σας ψηφοδέλτιο! εκτός αν απαγορεύεται! Επιπλέον δεν έχω λάβει καμια ανακοινωςη που να έχω αρνηθεί να δημοσιεύσω! Άρα προς τι ο θόρυβος! Στείλτε μου ανακοινωςη να την ανεβάσω ... Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  5. Επιτέλους !! μια Δύναμη Ανανέωσης στη Θεσσαλία, για να επιλέξουμε αυτούς που θα αγωνιστούν για όλους!! χωρίς προσωπικό όφελος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επιτυχία στους εξαίρετους και αγωνιστές συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες στο ψηφοδέλτιο!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή