oaednews

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

K. Κούνεβα: Δεν φταίει το έλλειμμα κατάρτισης για την ανεργία


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση με θέμα "Η αγορά εργασίας στην Ε.Ε.", πραγματοποίησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα επισημαίνοντας πως "δεν φταίει το έλλειμμα κατάρτισης για την ανεργία που βιώνουν 23 εκατομμύρια πολίτες στην Ε.Ε. ούτε η ανεργία είναι μια αρρώστια για την οποία φταίει ο άνεργος".

Υπογράμμισε την ανάγκη για ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να πιάνουν τόπο τα προσόντα και οι δεξιότητες των ανέργων, τονίζοντας πως "το τέλος της ανεργίας δεν συνάδει ούτε με αυτό που η υπό ψήφιση έκθεση αποκαλεί 'ανταγωνιστική αγορά εργασίας' ούτε με τα εργαλεία και τις πολιτικές που προτείνει για να γίνουν 'απασχολήσιμοι' όσοι αναζητούν εργασία".
"Στην Ελλάδα ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, ενώ η πλειοψηφία των παιδιών έχει πτυχία, δεξιότητες, μεταπτυχιακά και μιλά περισσότερες από δύο ξένες γλώσσες, αλλά κάνει δουλειές του ποδαριού με μηνιάτικο 300 ευρώ. Από μόνη της η κατάρτιση δεν λύνει το πρόβλημα εάν η οικονομία δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δεξιότητες των ανθρώπων. Αντί για συμβουλές και προτροπές, χρειάζεται πρωτίστως ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ώστε να πιάνουν τόπο τα προσόντα και οι δεξιότητες που σήμερα απαξιώνονται" κατέληξε η Κ. Κούνεβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου