oaednews

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αντιδικία Γ. Βρούτση-Ν. Συρμαλένιου για ΙΚΑ και ΟΑΕΔ Μήλου

Συντάκτης: 







«Φωτιές» έχει ανάψει η μετατροπή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μήλου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Αποκορύφωμα στην κόντρα που έχει προκύψει στάθηκε η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης, με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί έκλεισε το υποκατάστημα με αποτέλεσμα οι πολίτες -κυρίως οι άνεργοι- της Μήλου να ταξιδεύουν στη Σαντορίνη.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος τονίζει ότι «επειδή το ψέμα και η συκοφαντία έχουν πολλά ποδάρια», το κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ ανά την επικράτεια -και ανάμεσά τους σε πολλά νησιά των Κυκλάδων- αποφασίστηκε επί υπουργίας του Γ. Βρούτση.

Οποιος ανατρέξει στις αποφάσεις της διοίκησης του ΙΚΑ θα βρει ότι η πρώτη απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος έχει ημερομηνία 2/12/2012 και η δεύτερη 2/6/2014. Αλήθεια, τότε ποιος ήταν υπουργός; αναρωτιέται.
Υπενθυμίζει ακόμα ότι το υποκατάστημα κρατήθηκε ανοιχτό μέχρι τον Ιούλιο του 2015 κυρίως λόγω της μεγάλης κινητοποίησης των κατοίκων του νησιού με εμπροσθοφυλακή τους συνταξιούχους αλλά και το Εργατικό Κέντρο Μήλου.
Δυστυχώς, όπως λέει, η συνεχής μείωση του προσωπικού, με αποκορύφωμα τον αιφνίδιο θάνατο υπαλλήλου του υποκαταστήματος, που για να λειτουργήσει νόμιμα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 υπαλλήλους, και παρά τις προσπάθειες τόσο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό όσο και της νέας διοίκησης του ΙΚΑ που επιδίωξαν τη στελέχωσή του είτε με μεταθέσεις είτε με νέες προσλήψεις, που δεν επέτρεψε τελικά το μνημονιακό πλαίσιο, οδήγησε στη μετατροπή του υποκαταστήματος σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης.
Παράπλευρη συνέπεια αυτού, όπως εξηγεί, υπήρξε και η απώλεια εξυπηρέτησης των πολιτών από τις λειτουργίες του ΟΑΕΔ, που σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση θα πρέπει από 27/8/2015 να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, πλην της αρμοδιότητας της πρώτης καταγραφής των ανέργων που γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία, εκτός εάν υπάρξει η τοποθέτηση ηλεκτρονικού ανταποκριτή ύστερα από σύμβαση του ΟΑΕΔ με τον κάθε δήμο.
Ο Ν. Συρμαλένιος αναρωτιέται «ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η άρνηση του δημάρχου της Μήλου, σε αντίθεση με τον κοντινό της Κιμώλου, να ορίσει υπάλληλο του δήμου ως ανταποκριτή του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Μήλου να υποχρεώνονται σε μετακίνηση στη Σαντορίνη, όπου έχει μεταφερθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου