oaednews

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρ. Καραμεσίνη από τη Λάρισα: «Ο ΟΑΕΔ να παίξει το ρόλο του»


Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρ. Καραμεσίνη από τη Λάρισα: «Ο ΟΑΕΔ να παίξει το ρόλο του»
«Μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ δεν είχε υποδοχή, δεν είχε ανίχνευση, δεν είχε συμβουλευτική, δεν παρείχε ποτέ αυτό που έπρεπε να κάνει, να δίνει υπηρεσίες στους ανέργους. Θεωρώ ότι ο ΟΑΕΔ πρέπει να “κερδίσει” νέες προσλήψεις, να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στην κοινωνία» τόνισε πριν λίγο η νέα διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας σε εργαζόμενους του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) Λάρισας.
Η κ. Καραμεσίνη βρέθηκε σήμερα τη Λάρισα στο πλαίσιο περιοδειών της στη χώρα. Σκοπός της επίσκεψης της κ. Καραμεσίνη είναι «η συνέχιση και διεύρυνση των κύκλων άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, τα στελέχη και τους υπαλλήλους «πρώτης γραμμής» των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης ΚΠΑ 2 σε όλη την Ελλάδα.

Ο νέος τρόπος άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας της Διοίκησης με το προσωπικό του ΟΑΕΔ εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, με τη συνάντηση και την ανοικτή συζήτηση της Διοικήτριας με 27 προϊσταμένους των ΚΠΑ 2 της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων για τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές υπηρεσίες του Οργανισμού σε μια μακρά χρονική περίοδο υψηλής ανεργίας.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης, η κ. Καραμεσίνη κατέστησε σαφές ότι η υλοποίηση των στόχων που θέτει η Διοίκηση θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλο σχέδιο υλοποίησης και χρονοδιάγραμμα, που οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες λειτουργίας και τις ανάγκες στήριξης των τοπικών υπηρεσιών από την κεντρική διοίκηση. Για την εξειδίκευση του σχεδίου υλοποίησης η Διοικήτρια ζήτησε τη γνώμη και τις προτάσεις των προϊσταμένων.
Τα θέματα αυτά, μεταξύ άλλων, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανοικτών συζητήσεων με τα στελέχη και τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των ΚΠΑ 2 της Θεσσαλίας, στη σημερινή επίσκεψη. Η κ. Καραμεσίνη συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του ΕΚΛ αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολών του Οργανισμού.

2 σχόλια:

  1. Την περιμένουμε και στην Ήπειρο την κα Καραμεσίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΚΠΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή