oaednews

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Οι φοιτητές δίνουν τη δική τους απάντηση στην ανεργία

H Τέτη Ψαρρού είναι τελειόφοιτη του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στα 23 της αντιμετώπισε αυτό που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά της γενιάς της. Έχουν τη θέληση να δουλέψουν, όμως η επιθυμία αυτή χάνεται ανάμεσα στα εκατοντάδες βιογραφικά που μένουν στα αζήτητα.
«Είχα στείλει πολλά βιογραφικά. Δεν είχα απαντήσεις . Οι θέσεις είναι λίγες, και όσοι βγαίνουμε κατευθείαν από το πανεπιστήμιο ή είμαστε ακόμα φοιτητές δεν έχουν εμπειρία.» 
\ανέφερε η Τέτη Ψαρρού.

«Είναι γεγονός ότι φαίνεται να στοχεύουν στα άτομα που έχουν δουλέψει. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά όσον αφορά εμάς και πολύ μικρή ζήτηση από την αγορά εργασίας.» ανέφερε ο Στέλιος Διαμαντόπουλος, απόφοιτος τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Τα χρόνια περνούν, το πτυχίο γίνεται μεταπτυχιακό όμως η μη απόκτηση εμπειρίας μειώνει κι άλλο την πιθανότητα να βρουν δουλειά. Η ανεργία στους νέους 18-24 ετών αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι των τελευταίων ετών, αφού 1 στους 2 δεν έχει εργαστεί ποτέ.
Στο πρόβλημα αυτό προσπαθούν να δώσουν λύση οι εμπνευστές του JOB FAIR ATHENS. Μιας διημερίδας που στόχο έχει να φέρει σε επαφή φοιτητές ή απόφοιτους πολυτεχνικών και οικονομικών σχολών με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς, αλλά και με νέες start up.
«Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν 5 χρόνια από συμφοιτητές μας , οι οποίοι είδαν ακριβώς αυτό που συνέβαινε. Είχαν φτάσει στο τέταρτο έτος και δεν είχαν καμία επαφή με την αγορά εργασίας.» δήλωσε η Αναστασία Φάβα, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του JOB FAIR ATHENS.
«Πρέπει σαν εταιρεία να δώσουμε στους νέους αυτό για το οποίο αγωνιούν ευκαιρίες απασχόλησης.» είπε ο Αργύρης Δαρζέτας,  υπεύθυνος Τechnology Vodafon Hellas.
Nα σημειωθεί ότι όσοι νέοι βρεθούν μέχρι αύριο στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με εκπροσώπους από 60 εταιρείες της αγοράς και να τους δώσουν το βιογραφικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου