oaednews

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Στην τελική ευθεία οι 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Το πράσινο φως για τις 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2015 που έχουν προϋπολογιστεί για τη φετινή χρονιά θα δώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του Απριλίου.

Με τη διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας θα επανατοποθετηθούν 3.900 απολυθέντες δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Οι τοποθετήσεις θα γίνουν σε θέσεις που υπάρχουν ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού ίδιων προσόντων με αυτά που κατέχουν οι υποψήφιοι. Η τοποθέτησή τους θα γίνει με κλειστό διαγωνισμό και τη μοριοδότηση κριτηρίων που θα αφορούν την προϋπηρεσία, την ειδικότητα και την οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει προβλέψει την τοποθέτηση των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ οι οποίοι υπολογίζονται σε 6.000 περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται το ενδεχόμενο να απορροφηθούν 3.000 επιτυχόντες το 2015 και οι υπόλοιποι το 2016, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η κατανομή των θέσεων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι προτεραιότητα στις προσλήψεις θα δοθούν στους τομείς της υγείας και της παιδείας, επισημαίνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στον χώρο της υγείας. Παράλληλα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπεται η επανασύσταση των κλάδων της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Αν και αρχικά προβλεπόταν η κατάργηση των θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία στις οποίες υπηρετούσαν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, ύστερα από αιτήματα που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να μετατρέψει από αναγκαστική σε εθελοντική την αυτοδίκαιη μετάταξη των πρώην δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ. στους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου