oaednews

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Στη Ράνια Αντωνοπούλου η αρμοδιότητα για ΟΑΕΔ


Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες για τις Αναπληρώτριες, Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου.


Η κα Αντωνοπούλου αναλαμβάνει όλα τα τμήματα που αφορούν ζητήματα απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας και η κα Φωτίου όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα Πρόνοιας. Πιο αναλυτικά, η κα Αντωνοπούλου αναλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες: 

*Το τμήμα Σχεδιασμού, Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Πολιτικών για την Κοινωνική Οικονομία, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής της Γενικής Διεύθυνσης Εργασίας και Ένταξης στην Απασχόληση του Υπουργείου Εργασίας. Το τμήμα Μητρώου της Κοινωνικής Οικονομίας. 

*Το τμήμα πολιτικών Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ιδιωτικών Υπηρεσιών Απασχόλησης και το τμήμα Στήριξης Ελλήνων Εργαζομένων στην Αλλοδαπή και Απασχόλησης Αλλοδαπών στην Ελλάδα, από τη Διεύθυνση Απασχόληση και Γενικές Διευθύνσεις Εργασίας και Ένταξης στην Απασχόληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. *Τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, με το σύνολο των Υπηρεσιών, Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.


 *Τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

 Η κα Φωτίου αναλαμβάνει τις εξής αρμοδιότητες: 

*Τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής και όλων των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, από την Γενική Διεύθυνση Εργασίας και Ένταξης στην Απασχόληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

*Τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το σύνολο των διευθύνσεων και των τμημάτων που υπάγονται σε αυτή. Σε όλες τις παραπάνω αρμοδιότητες, τόσο της κας Αντωνοπούλου, όσο και της κας Φωτίου, περιλαμβάνονται: 1)    Οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες. 2)    Η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται μόνον από κοινού με τον Υπουργό. 3)    Η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων. 4)    Η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα. 5)    Η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς.

 Αντίθετα παραμένουν στην ευθύνη του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη:

 *Ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής. 

*Η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Διεθνείς Οργανισμούς. 

*Ο διορισμός των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Οργανισμών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Αποκεντρωμένων Δημόσιων Υπηρεσιών. 

*Ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου