oaednews

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Χρέος μας είναι η συνέχιση του Αγώνα. Αυτό το Χρέος δεν διαγράφεται...

Οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης οδήγησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση. Πέντε χρόνια τώρα το εργατικό κίνημα συμμετέχει σε έναν δύσκολο αγώνα κατά των πολιτικών αυτών. Με μαζικές διαμαρτυρίες, απεργίες, καταλήψεις κ.ά. 

Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχισθεί και να ενταθεί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και, κυρίως, τίποτα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη μαζική συμμετοχή της κοινωνίας στον αγώνα, προκειμένου να μπει τελεία στις αδιέξοδες πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι ασκείται πίεση για ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, για ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία.


Έχουμε χρέος να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε να σταματήσει ο κατήφορος, να σταματήσουν οι πολιτικές που συμβάλουν στον ατέρμονο κύκλο ύφεσης –ανεργίας –φτώχειας.

Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη σας καλούμε να δώσετε δυναμικά το παρόν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά την Τετάρτη, 11/2/2015,προκειμένου να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη Ευρώπη.
(Για την Αθήνα: προσυγκέντρωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, ώρα 5:30 μμ)


1 σχόλιο:

  1. Στοιχεία - σοκ, που αφορούν στην Ελλάδα και την έλευση της τρόικας, αποκαλύπτει το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», Ερβέ Φαλσιανί. Στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα, μέρος του οποίου προσημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ως η μητέρα του Μαργαρίτα είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.
    Οπως αναφέρει ο Φαλσιανί, η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC. Σύμφωνα με την εφημερίδα η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».
    «Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί. Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander (σ.σ. της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ως τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή