oaednews

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδική Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Για την Αθήνα η προσυγκέντρωση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ είναι στις11:00 στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θέμα: «Πανελλαδική Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου»

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου θα δοθεί μια ακόμα μάχη σε ένα πόλεμο που αφορά πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας.
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου είναι ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, έμποροι κλπ.
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου έχουμε υποχρέωση απέναντι στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα  που αντιμετωπίζουμε να αντιδράσουμε.
Η συνεχής απαξίωση και υποβάθμιση της εργασίας με όρους μεσαίωνα, η πλήρης αδυναμία αντιμετώπισης των καθημερινών αναγκών, η αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η συνεχής εκποίηση δημόσιων αγαθών, η συνεχής μείωση των μισθών, τα τρομακτικά επίπεδα της ανεργίας  πρέπει να μας οδηγήσουν στο δρόμο. Στις 27 Νοεμβρίου ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ άνεργοι και εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει, τη ζωή που μας αξίζει.

Οι νέες μνημονιακές συμφωνίες οδηγούν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε περαιτέρω απολύσεις στο δημόσιο, σε περικοπές επιδομάτων, σε ενοχοποίηση του συνόλου της κοινωνίας προκειμένου να «συμφωνηθεί» ότι Μαζί τα φάγαμε και άρα δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση.
Στον ΟΑΕΔ τον φορέα που υποδέχεται τα αποτελέσματα της βάρβαρης ασκούμενης  πολιτικής «τα πράγματα και τα προγράμματα» είναι δύσκολα. Από ταvoucher στη κοινωφελή εργασία, πίσω στα stage, πίσω στις πελατειακές σχέσεις, πίσω στην υποβάθμιση της εργασίας, πίσω στις αναδιοργανώσεις, στα νέα Οργανογράμματα, στην έλλειψη προσωπικού, στην κάλυψη μόνιμου προσωπικού με φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους, στην εγκατάλειψη των υπηρεσιών πρώτης γραμμής που λειτουργούν με χρηματοδότηση των εργαζομένων.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να οδηγήσουν τους εναπομείναντες εργαζόμενους και τους άνεργους σε ανάληψη προσωπικής ευθύνης με συλλογικές δράσεις, με δράσεις που θα καταδείξουν πως δε πάει άλλο και πως όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε:
Στις 27 Νοεμβρίου απεργούμε και διεκδικούμε:
ü        Μέτρα πραγματικής στήριξης όλων των ανέργων
ü        Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
ü        Ακύρωση της προσχηματικής αξιολόγησης. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.
ü        Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
ü        Ανατροπή της άδικης και ταξικής σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
ü        Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
ü        Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
ü        Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.,

Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις μας ανά την Ελλάδα να προγραμματίσουν τις δράσεις τους για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Για την Αθήνα η προσυγκέντρωση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ είναι στις11:00 στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλογιστούν τη βαρβαρότητα που έχει επιβληθεί στις ζωές μας, να πιστέψουν πως υπάρχουν και καλύτερες συνθήκες ζωής, να συμμετέχουν όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, να δώσουμε το μήνυμα πως η δύναμη είναι στα χέρια των εργαζομένων και των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου