oaednews

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θ. Κωνσταντινίδης: Ο ΟΑΕΔ να μην πάρει πίσω τα χρήματα από τους απολυμένους της

Την ανάκληση των αποφάσεων του ΟΑΕΔ που ζητά πίσω χρήματα από εργαζόμενους - απολυμένους του εργοστασίου ΦΑΝΚΟ του ομίλου «Κλωνατέξ», ζήτησε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της Ερώτησης που έχει καταθέσει στη Βουλή και συζητήθηκε σήμερα.
Η περίπτωση των εργαζομένων αποτελεί πραγματικά μία «Οδύσσεια», καθώς οι εργαζόμενοι όταν απολύθηκαν μπήκαν σε καθεστώς ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης εισπράττοντας κάποια χρήματα από τον ΟΑΕΔ, τα οποία τώρα ο Οργανισμός τα ζητά πίσω, γιατί ο Άρειος Πάγος έκρινε άκυρες τις απολύσεις τους, παρότι το εργοστάσιο κήρυξε πτώχευση και δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας.

Την πολυπλοκότητα της υπόθεσης επικαλέστηκε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας και επεσήμανε ότι θα λυθεί με βάση τη νομοθεσία που ισχύει, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει μόνο για αυτούς τους εργαζόμενους, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα.
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης επεσήμανε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και 26 συνταξιούχοι, οι οποίοι -εάν εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΑΕΔ- αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κοπούν οι συντάξεις τους.
Ο κομμουνιστής βουλευτής ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος με την ανάκληση της απόφασης του ΟΑΕΔ σε βάρος των εργαζομένων και πρότεινε μάλιστα ο Οργανισμός να λάβει αυτά που διεκδικεί από την πτωχευμένη επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου