oaednews

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Spiegel: Η μείωση του βασικού μισθού αύξησε την ανεργία στην Ελλάδα

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να γράφει το αυτονόητο, ότι η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα αύξησε την ανεργία αντί να την καταπολεμήσει.
Κι ας έκαναν πλύση εγκεφάλου τα παπαγαλάκια της Τρόικας μέσα από τα πρόθυμα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων προκειμένου να περάσει το μέτρο.
Δεν υπάρχει πρακτικά θετική επίπτωση από τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, αντιθέτως, η ανεργία αυξήθηκε από το 25% στο 28% μετά την περικοπή του, αν και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 25 – 26% ως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό στην Ελλάδα ο μικτός μηνιαίος κατώτατος μισθός μειώθηκε το 2012 από 751,39 ευρώ σε 586,08 ευρώ και εκτιμά ότι δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε περαιτέρω και κλείνουν καταστήματα και μεσαίες επιχειρήσεις.
Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, ο κατώτατος μισθός για νέους κάτω των 25 ετών είναι 510,94 ευρώ και περισσότεροι από το 58% των νέων είναι άνεργοι.
«Η συμμόρφωση με τον κατώτατο μισθό στην πράξη δεν ελέγχεται. Ως εκ τούτου, πολλοί Έλληνες εργάζονται μόνο για ένα μέρος του νόμιμου μισθού. Άλλοι είναι εγγεγραμμένοι ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, εργάζονται όμως με πλήρη απασχόληση» καταλήγει η αναφορά στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου