oaednews

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πως οι ανασφάλιστοι θα έχουν δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία.


 Αύριο θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε όλη τη χώρα.
Οι ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα έχουν ,σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, δωρεάν περίθαλψη. Αύριο θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε όλη τη χώρα. Η ΚΥΑ θα προβλέπει ότι κάθε ανασφάλιστος κάτοικος της χώρας, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης, θα μπορεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με την προϋπόθεση να έχει, προηγουμένως, εξασφαλίσει σχετικό παραπεμπτικό για νοσηλεία από γιατρό του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), το οποίο στη συνέχεια θα εγκρίνεται από τριμελή επιτροπή, που θα συγκροτείται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα του ΕΣΥ με τη συμμετοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Ιδρύματος και δύο γιατρούς ειδικότητας. Οι υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ θα καταγράφουν το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών και θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, εάν κρίνεται απαραίτητο.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ...............ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ......ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ...........ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή