oaednews

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ το οποίο ξεπλένει το πραξικόπημα της ΕΡΤ

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια το κλείσιμο της ΕΡΤ δηλώνει ο δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Περπατάρης (vid)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 μίλησε χθες ο δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤΔημήτρης Περπατάρης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ το οποίο ξεπλένει το πραξικόπημα της ΕΡΤ, κρίνοντας συνταγματικό το μαύρο που έριξε η συγκυβέρνηση στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας τον Ιούνιο του 2013. Η πλειοψηφία των δικαστών, τόνισε ο κ. Περπατάρης, κινήθηκε στη λογική εξασφάλισης ενός συνταγματικού άλλοθι, σε αντίθεση με τη στάση που ευτυχώς τήρησαν οι υπόλοιποι 10 δικαστές, εκφράζοντας σε πολύ κρίσιμα σημεία εγγράφως τη διαφωνία τους. Αυτό κρατήστε το σαν παρακαταθήκη γιατί θα την πάμε σιγουρα την απόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αυτό θα είναι το επόμενο δικαστικό μας βήμα τόνισε.
Η πλειοψηφία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, κινήθηκε στην γνωστή πεπατημένη της απόφασης για το μνημόνιο, ότι δηλαδή τα ελλείμματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί και η οικονομική αντιμετώπιση που υπάρχει σε κάποιους δημοσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ δημιουργούσε την υποχρέωση του κλεισίματος και της προσπάθειας επαναλειτουργίας ενός φορέα σε οικονομικότερη κατεύθυνση

Η απόφαση όμως, όπως σημειώνει ο κ. Περπατάρης, κάνει και το πρωτόγνωρο, να θεωρήσει ότι τα πλεονάσματα που είχε η ΕΡΤ δεν είναι γνήσια πλεονάσματαγιατί θεωρεί, ότι η συμμετοχή των ελλήνων πολιτών μέσω των λογαριασμών δεν πρέπει να υπολογιστούν στο πλεόνασμα το οικονομικό της εταιρείας.

Το πιο επικίνδυνο όμως, στο σκεπτικό της απόφασης, είναι ότι σύμφωνα με το ελληνικό συνταγμα δεν υπάρχει υποχρέωση λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δηλαδή με λίγα λόγια θα μπορούσε η Δημοκρατία μας και να μην έχει δημόσια τηλεόραση. 
Υπάρχει λέει υποχρέωση, για δημόσια εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων που λειτουργούν.

Προς τιμήν της, ωστόσο, όπως σημειώνει η μειοψηφία λέει ότι σαφέστατα υπάρχει αυτή η υποχρέωση, γεγονός που απορρέει και από την ίδια την απόφαση του ΣτΕ που το 2010 έκρινε ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Δ. Περπατάρη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου